ΚΟΣΜΟΣ

Ροζ σκάνδαλο στα καλλιστεία: Παρέδωσε το στέμμα η Μις Ιαπωνία μετά την αποκάλυψη για ανάρμοστη σχέση

Σκάνδαλο στα καλλιστεία της Ιαπωνίας
Σκάνδαλο στα καλλιστεία της Ιαπωνίας
Ιnstagram

Η γεννημένη στην Ουκρανία νικήτρια του διαγωνισμού «Μις Ιαπωνία» παραιτήθηκε από το στέμμα μετά από την αποκάλυψη οτι διατηρούσε σχέση με έναν παντρεμένο άνδρα

Η γεννημένη στην Ουκρανία νικήτρια του διαγωνισμού ομορφιάς «Μις Ιαπωνία» παραιτήθηκε από το στέμμα της μετά από ένα δημοσίευμα στις εφημερίδες ταμπλόιντ που αποκάλυψε τη σχέση της με έναν παντρεμένο άντρα.

Η Karolina Shiino, 26 ετών, στέφθηκε «Μις Ιαπωνία» πριν από δύο εβδομάδες, αλλά η νίκη της πυροδότησε δημόσιο διάλογο λόγω της κληρονομιάς της. Ενώ ορισμένοι την επαίνεσαν για τη στέψη της, άλλοι είπαν ότι δεν εκπροσωπούσε τα παραδοσιακά ιδανικά ομορφιάς της Ιαπωνίας.

Εν μέσω της αναταραχής, ένα τοπικό περιοδικό δημοσίευσε οτι διατηρούσε μία ανάρμοστη σχέση. Το άρθρο στην εφημερίδα Shukan Bunshun ανέφερε ότι η κα Shiino είχε σχέση με έναν παντρεμένο influencer και γιατρό. Ο άνδρας δεν έχει κάνει κανένα δημόσιο σχόλιο μέχρι στιγμής.

Στην αρχική τους απάντηση στο δημοσίευμα την περασμένη εβδομάδα, οι διοργανωτές του διαγωνισμού υπερασπίστηκαν τη νικήτρια, λέγοντας ότι δεν γνώριζε ότι ο άνδρας ήταν παντρεμένος. Ωστόσο, τη Δευτέρα, οι διοργανωτές δήλωσαν ότι η ίδια ομολόγησε ότι γνώριζε για τον γάμο και την οικογένεια του άνδρα.

Ζήτησε συγγνώμη για την παραπλάνηση και οι διοργανωτές αποδέχθηκαν την παραίτηση του τίτλου της, ανέφερε η «Ένωση Μις Ιαπωνία». Η κα Shiino ζήτησε επίσης συγγνώμη από τους θαυμαστές της και το ευρύ κοινό σε μια δήλωση τη Δευτέρα, όπου είπε ότι ενήργησε από φόβο και πανικό ως απάντηση στο δημοσίευμα.

«Λυπάμαι πραγματικά για την τεράστια ταλαιπωρία που προκάλεσα και που πρόδωσα αυτούς που με στήριξαν», είπε. Ο τίτλος της Μις Ιαπωνία θα παραμείνει πλέον κενός για το υπόλοιπο της χρονιάς, αν και υπήρξαν αρκετές επιλαχούσες.

Η κα Shiino είχε κερδίσει στο διαγωνισμό στις 22 Ιανουαρίου ως το πρώτο πρόσωπο ευρωπαϊκής καταγωγής που τιμήθηκε. Γεννήθηκε στην Ουκρανία πριν μετακομίσει με τη μητέρα της στην Ιαπωνία όταν ήταν πέντε ετών και πάρει το ιαπωνικό επώνυμο του πατριού της. Μιλάει και γράφει άπταιστα Ιαπωνικά και πολιτογραφήθηκε το 2022.

Μόλις έλαβε τον τίτλο, είχε πει στην ομιλία της: «Δεν με είχαν αποδεχτεί πολλές φορές ως Γιαπωνέζα, αλλά είμαι γεμάτη ευγνωμοσύνη που με έχουν αναγνωρίσει ως Γιαπωνέζα σήμερα».