ΚΟΣΜΟΣ

Λόιντ Όστιν: Εκτάκτως στο νοσοκομείο ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας - Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ

Λόιντ Όστιν: Εκτάκτως στο νοσοκομείο ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας - Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν εισήχθη στο νοσοκομείο για συμπτώματα που υποδηλώνουν ότι έχει «επείγον πρόβλημα ουροδόχου κύστης», επιβεβαίωσε το Πεντάγωνο

Εκτάκτως στο νοσοκομείο εισήχθη ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν, ο οποίος διαγνώστηκε με καρκίνο του προστάτη, το οποίο ωστόσο απέκρυψε από τον πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν εισήχθη στο νοσοκομείο για συμπτώματα που υποδηλώνουν ότι έχει «επείγον πρόβλημα ουροδόχου κύστης», επιβεβαίωσε το Πεντάγωνο.

«Σήμερα το βράδυ, έπειτα από σειρά διαγνωστικών τεστ και αξιολογήσεων, ο υπουργός μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας του εθνικού στρατιωτικού νοσοκομείου Ουόλτερ Ριντ ώστε να λαμβάνει υποστηρικτική θεραπεία και να παρακολουθείται στενά», επεσήμανε στην ανακοίνωσή του το Πεντάγωνο.

Ο Όστιν βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον πρόεδρο στη στρατιωτική αλυσίδα διοίκησης και πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για να ανταποκριθεί άμεσα σε οποιαδήποτε κρίση.

Το Πεντάγωνο είπε ότι έχει μεταβιβάσει τα καθήκοντα του γραφείου του στην αναπληρώτρια γραμματέα Κάθλιν Χικς.

Ο 70χρονος Όστιν, 70 ετών, μεταφέρθηκε στο Εθνικό Στρατιωτικό Ιατρικό Κέντρο Walter Reed, στο Μέριλαντ, γύρω στις 14:20 την Κυριακή.

Διαγνώστηκε με καρκίνο του προστάτη στις αρχές Δεκεμβρίου και χειρουργήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου, αλλά δεν το είπε στον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και σε άλλα ανώτερα στελέχη παρά μόνο λίγες μέρες αφότου οι επιπλοκές τον ανάγκασαν να εισαχθεί στην εντατική την 1η Ιανουαρίου. Παραδέχτηκε ότι «δεν χειρίστηκε σωστά την κατάσταση» και είπε ότι έπρεπε να το είχε πει στον πρόεδρο.

Η καθυστέρηση της αποκάλυψης της ασθένειάς του οδήγησε σε εσωτερική αναθεώρηση του Πενταγώνου και επανεξέταση γενικού επιθεωρητή στις διαδικασίες ειδοποίησης του τμήματός του, με τους Ρεπουμπλικανούς να ζητούν την απομάκρυνσή του.

Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας επρόκειτο να αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες στις 13 Φεβρουαρίου για να πραγματοποιήσει μια συνάντηση της ομάδας επαφής της Ουκρανίας, την οποία ίδρυσε το 2022 για να συντονίσει τη στρατιωτική υποστήριξη προς το Κίεβο μετά τη ρωσική εισβολή.

Μετά από αυτή τη δέσμευση, ήταν προγραμματισμένο να συμμετάσχει σε τακτική συνεδρίαση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.