ΚΟΣΜΟΣ

Βitcoin: Το «ράλι» των τιμών και η μυστηριώδης «φάλαινα» που αγόρασε crypto 3,2 δις δολαρίων

H αγορά κρυπτονομισμάτων «θερμαίνεται»
H αγορά κρυπτονομισμάτων «θερμαίνεται»
ΑΡ

Ένας μυστηριώδης επενδυτής έχει συγκεντρώσει αθόρυβα bitcoin αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς συνεχίζεται η πορεία του κρυπτονομίσματος για ένα νέο υψηλό όλων των εποχών 

Το Bitcoin αναμένεται να φτάσει σε νέο ρεκόρ 88.000 δολαρίων καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, προτού σταθεροποιηθεί περίπου στα 77.000 δολάρια στο τέλος του 2024, σύμφωνα με νέα έκθεση. Η τρέχουσα τιμή του κρυπτονομίσματος βρίσκεται περίπου στα 43.000 δολάρια.

Η βρετανική εταιρεία fintech Finder πραγματοποίησε μια μελέτη βασισμένη σε προβλέψεις τιμών ειδικών 40 ειδικών της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων σχετικά με την απόδοση του Bitcoin έως το 2030. Το Bitcoin, όπως διαπιστώθηκε, είναι πιθανό να φτάσει τα 87.875 δολάρια το 2024, με ορισμένους ειδικούς να προβλέπουν ότι θα ανέβει έως και τα 200.000 δολάρια.

Από την άλλη πλευρά, η μέση χαμηλότερη τιμή που θα μπορούσε να φτάσει το Bitcoin μέχρι το τέλος του 2024, θεωρείται στα 35.734 δολάρια, αναφέρει η έκθεση, με ορισμένους να προβλέπουν ότι θα πέσει έως και 20.000 δολάρια.

Tην ίδια στιγμή ένας μυστηριώδης και άγνωστης ταυτότητας επενδυτής έχει συγκεντρώσει αθόρυβα bitcoin αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων το τελευταίο διάστημα με αποτέλεσμα να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους κατόχους του κρυπτονομίσματος, καθώς συνεχίζεται η ξέφρενη πορεία του

Σύμφωνα με στοιχεία από το Bitinfocharts, αφού αγόραζε υπομονετικά bitcoin σχεδόν καθημερινά από τον Νοέμβριο του 2022, το portfolio του πλέον περιλαμβάνει πάνω από 54.164 BTC, αξίας περίπου 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο άγνωστος αυτός ονομάστηκε «Mr. 100» λόγω των 100 bitcoin που αγόραζε κατά μέσο όρο την ημέρα από τον Νοέμβριο του 2022 και μπορεί να μην είναι ένας μόνο επενδυτής καθώς θα μπορούσε να ανήκει σε ένα επενδυτικό fund ή σε μία από τις μεγάλες τράπεζες πίσω από ένα από τα πολλά spot Bitcoin ETF που είναι τώρα διαθέσιμα, αν και κάποιοι είναι δύσπιστοι ως προς αυτό το σενάριο.

Όσο για το ποια μπορεί να είναι η «φάλαινα», παράγοντες της αγοράς λένε ότι αν και δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία, το «πορτοφόλι» θα μπορούσε να συνδεθεί με το νοτιοκορεατικό ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης Upbit. «Αυτή η διεύθυνση πορτοφολιού είναι ενεργή στην ασιατική συνεδρία, περίπου το 75% είναι ενεργή στην ασιατική συνεδρία, το υπόλοιπο είναι στις ΗΠΑ» λένε

Ο όρος «φάλαινα» (επενδυτής που συσσωρεύει μεγάλες ποσότητες κρυπτονομισμάτων) χρησιμοποιείται συχνά σε σχέση με έναν συμμετέχοντα στην αγορά με αρκετή ισχύ ώστε να προκαλέσει μια προσωρινή αύξηση ή μείωση στην τιμή ενός περιουσιακού στοιχείου.

«Είναι σίγουρα δυνατό, αλλά θα έλεγα απίθανο», δήλωσε ο διευθυντής έρευνας της Amberdata, Κρις Μάρτιν, στο Decrypt. «Όλα τα ETF έχουν κοινοποιήσει δημόσια τις διευθύνσεις τους, οπότε θα ήταν περίεργο για μένα αν δεν μοιράζονταν αυτήν τη διεύθυνση». Ο «Μr 100» συσσωρεύει Bitcoin από τον Νοέμβριο του 2022, χρησιμοποιώντας Binance και KuCoin.

Ενώ η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει επίσης συσσωρεύσει ένα τεράστιο θησαυροφυλάκιο Bitcoin - που εκτιμάται ότι τώρα αξίζει πάνω από 12 δισεκατομμύρια δολάρια - ο Μάρτιν δεν βλέπει την κυβέρνηση Μπάιντεν να βρίσκεται πίσω από τη διεύθυνση.

«Μπορεί να είναι ασφαλές να αποκλείσουμε μια οντότητα ή τράπεζα των ΗΠΑ», είπε ο Μάρτιν. «Δεν θα εκπλαγώ αν είναι ένα ταμείο κάποιου είδους». Ενώ οι εικασίες γύρω από την ταυτότητα του «Mr 100 ή φάλαινα 100» παραμένουν, η αγορά κρυπτονομισμάτων «θερμαίνεται» διαρκώς και οι αμέτρητες οντότητες που συσσωρεύουν Bitcoin δείχνουν παρατεταμένο ράλι που έχει επίσης υποδαυλίσει την κερδοσκοπική όρεξη