ΚΟΣΜΟΣ

Κέιτ Μίντλετον: Δάκτυλος Κίνας, Ρωσίας, Ιράν ο διασυρμός της πριγκίπισσας λέει η Daily Telegraph

H Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ
H Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ
ΑΡ

Πηγές της κυβέρνησης θεωρούν οτι εχθρικά κράτη, όπως η Κίνα και η Ρωσία βοήθησαν να τροφοδοτήσουν θεωρίες συνωμοσίας για την Κέιτ Μίντλετον σε μια προσπάθεια αποσταθεροποίησης του έθνους Daily Telegraph

Η Κίνα, η Ρωσία και το Ιράν τροφοδοτούν την παραπληροφόρηση για την Πριγκίπισσα της Ουαλίας για να αποσταθεροποιήσουν το έθνος, θεωρούν πηγές του Whitehall. Ανώτερα κυβερνητικά στελέχη φοβούνται ότι «εχθρικά κράτη» βρίσκονται πίσω από τη διάδοση θεωριών συνωμοσίας και διαδικτυακών φημών γύρω από την υγεία της Κέιτ Μίντλετον.

Αφού η πριγκίπισσα ανακοίνωσε τη διάγνωσή της με καρκίνο το βράδυ της Παρασκευής (22/3), ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ ηγήθηκε της καταδίκης των τρολ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επειδή στόχευσαν τη μελλοντική βασίλισσα της Βρετανίας, στο διαδίκτυο τις τελευταίες εβδομάδες.

Η παρέμβασή του ωστόσο δεν απέτρεψε περαιτέρω φρενήρεις σχολιασμούς, με έναν επικεφαλής παραπληροφόρησης να λέει την Κυριακή ότι η πριγκίπισσα είχε «στοχοποιηθεί ξανά» από τα τρολ που την επέκριναν επειδή δεν αποκάλυψε δημοσίως τη διάγνωσή της νωρίτερα.

Την Κυριακή (24/3), προέκυψε ότι υπήρχε αυξανόμενη ανησυχία στο Whitehall ότι εχθρικοί κρατικοί παράγοντες θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά της πριγκίπισσας. Μια κυβερνητική πηγή είπε στην Telegraph: «Μέρος του τρόπου λειτουργίας των εχθρικών κρατών είναι η αποσταθεροποίηση, είτε αυτό υπονομεύει τη νομιμότητα των εκλογών μας είτε άλλων θεσμών».

Όλο αυτό σημειώνεται τη στιγμή που η Ντάουνινγκ Στριτ ετοιμάζεται να ανακοινώσει νέες κυρώσεις ενάντια στην Κίνα, μετά από ένα κύμα κυβερνοεπιθέσεων που υποστηρίζονται από το κράτος εναντίον μιας ομάδας ανώτερων βουλευτών και ομοτίμων.

Ο Κάρολος θα είναι παρών στην πασχαλινή λειτουργία

Ο βασιλιάς Κάρολος ελπίζει να παραστεί στην εκκλησιαστική λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα την επόμενη εβδομάδα, αλλά οι ειδικοί αποκαλύπτουν ότι ο μονάρχης πρόκειται να παραδώσει ένα ειδικό μήνυμα πριν από αυτό. Ο βασιλιάς Κάρολος θα ηχογραφήσει ένα πασχαλινό μήνυμα ελπίδας που θα μεταδοθεί τη Μεγάλη Πέμπτη στον καθεδρικό ναό του Γουόρσεστερ, την ώρα που η σύζυγός του βασίλισσα Καμίλα θα ηγείται της τελετής.

Ο ίδιος ο βασιλιάς δεν είναι σε θέση να παραστεί στην ετήσια εκδήλωση, καθώς έχει αναβάλει τις δημόσιες υποχρεώσεις του όσο υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο. Ωστόσο, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αποκάλυψαν χθες το βράδυ ότι ελπίζει να ηγηθεί της βασιλικής οικογένειας στην εκκλησιαστική λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα.