ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Γέφυρα κατέρρευσε στη Βαλτιμόρη - Συγκλονιστικό βίντεο

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Γέφυρα κατέρρευσε στη Βαλτιμόρη - Συγκλονιστικό βίντεο

Φορτηγό πλοίο προσέκρουσε σε γέφυρα στη Βαλτιμόρη, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός. Τουλάχιστον 20 άνθρωποι και οχήματα έπεσαν στο ποτάμι, ενώ εκφράζονται φόβοι για θύματα

Μέρος της γέφυρας Key Bridge στη Βαλτιμόρη, στην πολιτεία Μέριλαντ των ΗΠΑ, κατέρρευσε στον ποταμό Patapsco, όταν ένα φορτηγό πλοίο προσέκρουσε επάνω της σήμερα το πρωί, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Τουλάχιστον 20 άνθρωποι και πολλά οχήματα έπεσαν στο ποτάμι, λέει η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Βαλτιμόρης που έσπευσε στο σημείο.

Μέχρι και 20 εργαζόμενοι πιστεύεται ότι έπεσαν τώρα στο νερό, δήλωσε στο BBC ο επικεφαλής επικοινωνίας της πυροσβεστικής της Βαλτιμόρης, Κέβιν Κάρτραϊτ. Όλα τα μέλη του πληρώματος που επέβαιναν στο πλοίο που συνετρίβη στη γέφυρα έχουν καταγραφεί, δήλωσε η εταιρεία διαχείρισής του.

Η Synergy Marine Group επιβεβαίωσε ότι το πλοίο Dali με σημαία Σιγκαπούρης συγκρούστηκε με έναν από τους πυλώνες της Key Bridge. Η εταιρεία είπε ότι τα ακριβή αίτια του συμβάντος δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί.

Ο επικεφαλής επικοινωνίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της πόλης χαρακτήρισε το περιστατικό «πιθανό συμβάν μαζικών απωλειών». Ο Κέβιν Κάρτραιτ είπε ότι η εστίαση αυτή τη στιγμή ήταν στην «προσπάθεια διάσωσης και ανάκτησης» των ανθρώπων που έχουν πέσει στο νερό.

Είπε ότι είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε πόσοι άνθρωποι επηρεάστηκαν. Σύμφωνα με τον ιδιο οι συνθήκες δεν είναι ασφαλείς, καθώς «κάποια φορτία ή εξαρτήματα συγκράτησης κρέμονται από τη γέφυρα», που σημαίνει ότι τα πληρώματα έκτακτης ανάγκης έπρεπε να εργαστούν προσεκτικά. «Πρόκειται για μια τρομερή κατάσταση έκτακτης ανάγκης», είπε.

Γύρω στη 01:30 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) έγινε γνωστό ότι ένα μεγάλο πλοίο προσέκρουσε σε γέφυρα με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά και να καταρρεύσει μέρος της. Οχήματα έχουν πέσει στο νερό.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων έχουν σπεύσει στο σημείο.

Τι είναι η γέφυρα Francis Scott Key;

Έίναι μια τεράστια μεταλλική κατασκευή την οποία διασχίζει ο Interstate 695 πάνω από τον ποταμό Patapsco νοτιοανατολικά της μητροπολιτικής περιοχής της Βαλτιμόρης. Χτίστηκε το 1977 και αναφέρεται τοπικά ως Γέφυρα Key που ονομάστηκε από τον συγγραφέα του αμερικανικού εθνικού ύμνου.

Η γέφυρα έχει μήκος πάνω από 8.500 πόδια, ή 1,2 μίλια, συνολικά. Το κύριο τμήμα του εκτείνεται σε 2,5 χιλιόμετρα και ήταν μια από τις μεγαλύτερες συνεχείς γέφυρες ζευκτών στον κόσμο μετά την ολοκλήρωσή της, σύμφωνα με τη National Steel Bridge Alliance.

Σχετικές ειδήσεις