ΚΟΣΜΟΣ

IDF: Η επίθεση του Ιράν δεν ολοκληρώθηκε - Ο στρατός μας θα κάνει ότι είναι απαραίτητο

IDF: Η επίθεση του Ιράν δεν ολοκληρώθηκε - Ο στρατός μας θα κάνει ότι είναι απαραίτητο

Χαγκάρι: Η επίθεση του Ιράν η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι δήλωσε:

"Ο στρατός μας θα συνεχίσει να κάνει ότι είναι απαραίτητο, για να αντιμετωπίσει την επίθεση του Ιράν η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί

Δεχθήκαμε επίθεση από δεκάδες βαλλιστικούς πυραύλους και drone στο έδαφος του Ισραήλ. Η ισραηλινή αεράμυνα τους αντιμετώπισε επιτυχώς χωρίς να υπάρχουν ζημιές. Πάνω από 200 drone και πύραυλοι έφτασαν στο Ισραήλ και αναχαιτίστηκαν.

Μαζί με τους συμμάχους μας επιχειρούμε να αμυνθούμε και να προστατεύσουμε τον λαό του Ισραήλ".

Το Ιράν εξαπέλυσε πάνω από 200 drones και πυραύλους εναντίον του Ισραήλ, η «συντριπτική πλειονότητα» των οποίων αναχαιτίστηκε και καταστράφηκε, χωρίς να υπάρξουν σοβαρές συνέπειες, ωστόσο μόνο μια στρατιωτική βάση υπέστη «ήσσονες ζημιές», ανακοίνωσε o εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού

«Το καθεστώς του Ιράν εξαπέλυσε τεράστιο σμήνος 200 φονικών drones, βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων κρουζ», συνόψισε ο αρχιπλοίαρχος Ντανιέλ Χαγκαρί κατά τη διάρκεια έκτακτου τηλεοπτικού διαγγέλματος, διευκρινίζοντας πως η επίθεση παραμένει ακόμη «σε εξέλιξη».

«Ορισμένος αριθμός ιρανικών πυραύλων κατέπεσε στο ισραηλινό έδαφος, προκαλώντας ήσσονες ζημιές σε στρατιωτική βάση αλλά χωρίς να προκαλέσει θύματα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.