Μεξικό: Νέα δολοφονία πολιτικού - Καρτέρι θανάτου σε δημοτική σύμβουλο

Η τρέχουσα εκλογική περίοδος έχει χαρακτηριστεί  ως «η πιο αιματηρή» στην ιστορία του Μεξικού, αφού δολοφονήθηκαν 39 υποψήφιοι

police
Photo: AP
1'

Ένοπλοι έστησαν χθες καρτέρι θανάτου στην Εσμεράλδα Γκαρσόν Κάμπος, δημοτική σύμβουλο στην πόλη Τίξτλα της πολιτείας Γκερέρο του Μεξικού.

Η δημοτική σύμβουλος δολοφονήθηκε την ώρα που έβγαινε από το σπίτι της.

Είχε εκλεγεί με το Θεσμικό Επαναστατικό Κόμμα (PRI) το οποίο ένωσε τις δυνάμεις του με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, με στόχο τη δημιουργία συμμαχίας απέναντι στο Κίνημα Εθνικής Αναγέννησης (MORENA). Ωστόσο η Εσμεράλδα Γκαρσόν Κάμπος υποστήριξε τους υποψηφίους του MORENA στις εκλογές της 2ας Ιουνίου, όπως είναι προφανές από τις αναρτήσεις της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ψηφίστε, χωρίς φόβο!», υπογράμμιζε σε μήνυμά της.

Η πιο πρόσφατη εκλογική περίοδος έχει χαρακτηριστεί όμως από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως «η πιο αιματηρή» στην ιστορία του Μεξικού, αφού δολοφονήθηκαν 39 υποψήφιοι για διάφορες θέσεις.

Την Κυριακή, η υποψήφια του MORENA για την προεδρία Κλαούδια Σέινμπαουμ κατήγαγε εκλογικό θρίαμβο και θα γίνει η πρώτη γυναίκα που θα ορκιστεί πρόεδρος του Μεξικού.

Ένα 24ωρο αργότερα, η Γιολάντα Σάντσες Φιγκερόα, δήμαρχος της πόλης Κοτίχα στην πολιτεία Μιτσοακάν σκοτώθηκε μαζί με τον σωματοφύλακά της σε ενέδρα ενόπλων.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή