ΚΟΣΜΟΣ

Δεκάδες νεκροί στο Ιράκ από βομβιστικές επιθέσεις

Δεκάδες νεκροί στο Ιράκ από βομβιστικές επιθέσεις

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο σε περισσότερες από δέκα εκρήξεις σήμερα σε όλο το Ιράκ.

Στην πρωτεύουσα Βαγδάτη, έξι άμαχοι βρήκαν τον θάνατο και άλλοι 28 τραυματίσθηκαν από έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου στο σιιτικό, ως επί το πλείστον, προάστιο Χουσεϊνίγια, όπως αναφέρουν ιατρικές πηγές και οι αρχές ασφαλείας. Βόρεια της Βαγδάτης, από άλλη έκρηξη τραυματίσθηκαν εννέα άνθρωποι στο Τάτζι.

Τέσσερις βόμβες σε παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν στην πόλη Κιρκούκ (250 χλμ βορείως της Βαγδάτης), με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και να τραυματισθούν 18, σύμφωνα με γιατρούς και την αστυνομία.

Σε επιθέσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας σε φυλάκια της αστυνομίας στις πόλεις Μπακούμπα και Φαλούτζα βρήκαν τον θάνατο έξι αστυνομικοί, ενώ τραυματίσθηκαν 13, τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Και σε άλλες πόλεις καταγράφηκαν πολλές εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων, πυροβολισμοί και βόμβες που ‘προσαρτώνται’ με μαγνήτες σε οχήματα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει καμία οργάνωση την ευθύνη των επιθέσεων, όμως τα παρελκόμενα της Αλ Κάιντα και οι τοπικές σουνιτικές ισλαμιστικές οργανώσεις, αφότου αποχώρησαν οι αμερικανικές δυνάμεις τον Δεκέμβριο, δεν έχουν σταματήσει να πραγματοποιούν τουλάχιστον μία μεγάλη βομβιστική επίθεση τον μήνα.