ΚΟΣΜΟΣ

Θανατική ποινή με αναστολή για τη Γκου Καϊλάι

Θανατική ποινή με αναστολή για τη Γκου Καϊλάι

Καταδίκη και για τέσσερις αστυνομικούς που κατηγορούνται ότι προστάτευσαν τη Γκου.

Τη θανατική ποινή αλλά με αναστολή επέβαλε το δικαστήριο της πόλης Χεφέι στη Γκου Καϊλάι, σύζυγο του πρώην ισχυρού πολιτικού της Κίνας Μπο Σιλάι, η οποία ομολόγησε ότι δολοφόνησε βρετανό επιχειρηματία.

Αυτές οι ποινές συνήθως μετατρέπονται ύστερα από δυο χρόνια σε ισόβια κάθειρξη εφ' όσον ο καταδικασθείς επιδείξει καλή διαγωγή.

Τέσσερις κινέζοι αξιωματικοί της αστυνομίας καταδικάστηκαν σήμερα σε ποινές κάθειρξης από πέντε ως 11 χρόνια επειδή υπονόμευσαν τις έρευνες για την δολοφονία του βρετανού επιχειρηματία σε μια προσπάθεια να γλυτώσουν την Γκου Καϊλάι, σύζυγο του πρώην υψηλόβαθμου στελέχους του Κομμουνιστικού Κόμματος της χώρας Μπο Σιλάι.

Οι ανώτεροι αυτοί αξιωματικοί σκόπιμα παραποίησαν τα στοιχεία των ερευνών μετά τη δολοφονία, με δηλητήριο, του Νιλ Χέιγουντ για να φανεί ότι ο θάνατός του οφειλόταν σε ατύχημα, δήλωσε ο Τανγκ Γιγκάν, εκπρόσωπος του δικαστηρίου της πόλης Χεφέι.

Οι τέσσερις αστυνομικοί υπηρετούσαν στην πόλη Τσονγκτσινγκ, στην οποία επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος ήταν ο Μπο Σιλάι.

Επίσης, σε κάθειρξη εννέα χρόνων καταδικάστηκε ο Ζανγκ Σιαοζούν, βοηθός της Γκου, ο οποίος θεωρήθηκε από το δικαστήριο συνένοχός της.


Ρoή Ειδήσεων