ΚΟΣΜΟΣ

Στο Λίβανο σήμερα ο πάπας Βενέδικτος

Στο Λίβανο σήμερα ο πάπας Βενέδικτος

Στον Λίβανο θα μεταβεί σήμερα ο πάπας Βενέδικτος προκειμένου να μεταφέρει μήνυμα ειρήνης.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, ο πάπας θα μεταφέρει το μήνυμα «σε μια περιοχή διχασμένη εξαιτίας των εμφυλίων πολέμων και των ακραίων, βίαιων διαδηλώσεων των Ισλαμιστών κατά των ΗΠΑ σε Λιβύη και Αίγυπτο, αναφέρει το Πρακτορείο Ρόιτερς.

Οι αρχές ασφαλείας στη Βηρυτό έχουν κρατήσει χαμηλό προφίλ και δεν αναμένεται να υπάρξουν επεισόδια κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, παρά το γεγονός ότι οι πρόσφατες εντάσεις στην περιοχή επισκίασαν τις προετοιμασίες για την άφιξη του Πάπα στον Λίβανο.

«Η Χεζμπολάχ καλωσορίζει τον Πάπα στην πατρίδα της συνύπαρξης», γράφει το πανό που έχει κρεμάσει η Σιιτική οργάνωση στον αυτοκινητόδρομο της Βηρυτού από τον οποίο θα περάσει ο πάπας.

Λίγα μέτρα πιο μακριά, η οργάνωση - η οποία θεωρείται ως τρομοκρατική από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ- έχει κρεμάσει ένα διαφορετικό πανό, όπου αναγράφεται μόνο στα Αραβικά « Καλωσορίσατε στην πατρίδα της αντίστασης».

Ο 85χρονος Πάπας Βενέδικτος αναμένεται, κατά την τέταρτη επίσκεψή του ως πάπας στη Μέση Ανατολή, να τονίσει τη σημασία της ενότητας μεταξύ των διαφόρων Χριστιανικών εκκλησιών στην περιοχή και την σπουδαιότητα της ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων.