ΚΟΣΜΟΣ

«Εύχομαι να εξαφανιστεί ο Αχμαντινετζάντ»

«Εύχομαι να εξαφανιστεί ο Αχμαντινετζάντ»

Την ευχή να «εξαφανιστεί» ο Ιρανός Πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ εξέφρασε σήμερα ο Ισραηλινός πρόεδρος Σίμον Πέρες.

«Προσεύχομαι το επόμενο έτος να είναι η μεγαλύτερη χρονιά στην ιστορία του κράτους του Ισραήλ και αυτοί που μας απειλούν, όπως ο Αχμαντινετζάντ, να εξαφανιστούν. Θα θριαμβεύσουμε επί αυτών», δήλωσε ο Πέρες κατά τη διάρκεια μιας τελετής, σύμφωνα με ανακοίνωση της ισραηλινής Προεδρίας.

«Ελπίζω ότι φέτος θα κάνουμε το πιο σοφό πράγμα που ένα έθνος μπορεί να κάνει, την ειρήνη, την ειρήνη ανάμεσά μας, με τους γείτονές μας και στη Μέση Ανατολή», πρόσθεσε ο Ισραηλινός Πρόεδρος.

Σημειώνεται ότι ο Αχμαντινετζάντ αναμένεται να ολοκληρώσει τη δεύτερη θητεία του το επόμενο έτος, ενώ η ψηφοφορία για την εκλογή του διαδόχου του θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουνίου του 2013.

Το Ισραήλ θεωρεί το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα ως απειλή για την ύπαρξή του, καθώς οι ηγέτες της Ισλαμικής Δημοκρατίας προβλέπουν ή εύχονται τακτικά την εξαφάνισή του.

Μάλιστα τις τελευταίες εβδομάδες, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει ζητήσει μετ' επιτάσεως από τον Λευκό Οίκο να επιβάλει στην Τεχεράνη "σαφείς κόκκινες γραμμές" που δεν πρέπει να υπερβεί στο πυρηνικό της πρόγραμμα, απειλώντας να πλήξει προληπτικά τις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.