ΚΟΣΜΟΣ

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στην διπλή έκρηξη στο Ναϊρόμπι

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στην διπλή έκρηξη στο Ναϊρόμπι

«Δύο διαδοχικές ισχυρές εκρήξεις έγιναν απόψε αντιληπτές στα περίχωρα του Ναϊρόμπι με τις εργατικές κατοικίες, πλησίον όμως της συνοικίας με τις έδρες πολλών επιχειρηματικών ομίλων», σύμφωνα με τη νεότερη αστυνομική ανακοίνωση.

«Υπάρχει, μόνον, ελαφρά τραυματισμένος άνθρωπος, ένας αστυνομικός», προστίθεται σε αυτήν. Αναφορικά με τις εκρήξεις στο Ναϊρόμπι, το πρακτορείο Ρόιτερς μεταδίδει ότι «πρόσφατα, Σομαλοί αντάρτες Σεμπάμπ πυροδότησαν βομβιστικούς μηχανισμούς στο λιμάνι της Μομπάσα, προκαλώντας τον θάνατο πολιτών». Η Κένυα έχει τους τελευταίους 12 μήνες στείλει στρατιώτες στο έδαφος της Σομαλίας, να βοηθήσουν τη σομαλική κυβέρνηση στον πόλεμο που διεξάγει κατά των ανταρτών Σεμπάμπ, ιδίως στο παραθαλάσιο Κισμάγιου, στο Κέρας της Αφρικής.

Την 30η Σεπτεμβρίου ένα παιδί έχασε τη ζωή του από άλλην βόμβα, που οι ίδιοι αντάρτες πυροδότησαν, την Κυριακή 30η Σεπτεμβρίου πλησίον ναού στη συνοικία Ιστλέι της κενυατικής πρωτεύουσας, μεταδίδει το Ρόιτερς. Για τις δύο βομβιστικές επιθέσεις στο Ναϊρόμπι εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας πιθανολόγησε ότι υιοθετήθηκε η τεχνική της «διπλής» επίθεσης με βόμβες, ώστε η δεύτερη στη σειρά να προκαλέσει θύματα ανάμεσα στους περίεργους πολίτες για την πρώτη. Μέχρις όμως να περατωθεί η επιτόπια έρευνα, αρνήθηκε ο ίδιος εκπρόσωπος οποιαδήποτε αναφορά στην ταυτότητα των βομβιστών.

Διαβάστε επίσης:

Ισχυρές εκρήξεις στην πρωτεύουσα της Κένυας