ΚΟΣΜΟΣ

Απείχαν από τη δίκη τρεις κατηγορούμενοι για τις επιθέσεις της 11.09

Απείχαν από τη δίκη τρεις κατηγορούμενοι για τις επιθέσεις της 11.09

Οι τρεις από τους συνολικά πέντε κατηγορούμενους που δικάζονται για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου απείχαν σήμερα από την ακροαματική διαδικασία που διεξάγεται στο Στρατοδικείο της βάσης Γκουαντάναμο.

Συγκεκριμένα, από τη δεύτερη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας απείχαν ο Πακιστανός Χάλεντ Σέιχ Μοχάμαντ, ο οποίος θεωρείται ο «αρχιτέκτονας» των επιθέσεων, καθώς επίσης και ο ανεψιός του Άμαρ αλ Μπαλούσι και ο Σαουδάραβας Μουστάφα αλ Χουσάουϊ.

Μόνον οι Υεμενίτες Ουάλιντ Μπεν Ατάς και Ράμζι μπεν αλ Σάιμπα επέλεξαν να είναι παρόντες στην ακροαματική διαδικασία.

Αφότου ενημερώθηκε από στρατιωτικό της βάσης, ο στρατοδίκης Τζέιμς Πολ ανακοίνωσε πως οι τρεις κατηγορούμενοι «αυτοβούλως αποφάσισαν να μη συμμετέχουν σήμερα» στην ακροαματική διαδικασία, υπογραμμίζοντας πως «η απουσία τους αποφασίστηκε κατόπιν αιτήματος της υπεράσπισης».

Ο δικαστής επέτρεψε χθες στους κατηγορούμενους να απέχουν από σήμερα από τη δίκη, με προϋπόθεση να εκφράσουν γραπτά το αίτημά τους και να το υπογράψουν σήμερα το πρωί.

Σημειώνεται ότι η τρέχουσα ακροαματική διαδικασία είναι η πρώτη αφότου απαγγέλθηκε το κατηγορητήριο, τον περασμένο Μάιο.

Η δίκη αυτή αναμένεται να «προλειάνει» το έδαφος για τη «δίκη του αιώνα», η οποία, σύμφωνα, με τους ειδικούς δεν πρόκειται να ξεκινήσει νωρίτερα από του χρόνου.

Διαβάστε επίσης:

Άρχισε στο Γκουαντάναμο η δίκη για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου