ΚΟΣΜΟΣ

Πλοίο υποκλοπών αποκτούν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες

Πλοίο υποκλοπών αποκτούν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες

Η υπηρεσία πληροφοριών των Τούρκων, MIT (Milli İstihbarat Teşkilatı), θα αποκτήσει πλοίο συλλογής πληροφοριών το οποίο θα τελεί μεν υπό την επιχειρησιακή διοίκηση του τουρκικού ναυτικού, όμως θα επανδρώνεται από στελέχη της MIT.

Η MIT στοχεύει να δημιουργήσει δίκτυο συλλογής πληροφοριών «σημάτων» (SIGINT: Signals Intelligence) που θα αποτελείται από τους σταθμούς ακρόασης και παντός είδους υποκλοπών εδάφους που βρίσκονται σε διάφορα σημεία της τουρκικής επικράτειας, οι οποίοι θα συμπληρωθούν με τη δυνατότητα του πλωτού μέσου. Τα στοιχεία των υποκλοπών θα τα διαχειρίζεται μεγάλος αριθμός αναλυτών και ειδικών επιστημόνων της υπηρεσίας η κεφαλαιώδης σημασία της οποίας για την τουρκική ασφάλεια αποδεικνύεται με τον πιο πειστικό τρόπο εάν κανείς αναλογιστεί τη νέα μεγάλη αύξηση του προϋπολογισμού της.

Τη διεκπεραίωση της προμήθειας έχει αναλάβει το υφυπουργείο τουρκικών αμυντικών βιομηχανιών (SSM) με επικεφαλής τον αποτελεσματικό τεχνοκράτη Μουράντ Μπαγιάρ. Αναμένεται αν διαπιστωθεί εάν τα τουρκικά ναυπηγεία θα προχωρήσουν στη ναυπήγηση ενός σκάφους γι’ αυτό τον σκοπό ή θα προχωρήσουν ταχύτατα στην προμήθεια κάποιου μεταχειρισμένου πλοίου το οποίο στη συνέχεια θα εξοπλιστεί με συστήματα της τουρκικής βιομηχανίας ηλεκτρονικών, όπως για παράδειγμα της Aselsan.