ΚΟΣΜΟΣ

Στη δημοσιότητα τα σχέδια του νέου τουρκικού ελικοπτεροφόρου

Στη δημοσιότητα τα σχέδια του νέου τουρκικού ελικοπτεροφόρου

Οριστικοποιείται η σχεδίαση πρόταση της τουρκικής εταιρείας RMK για το πρόγραμμα της ναυπήγησης του νέου τουρκικού ελικοπτεροφόρου. Το νέο πλοίο θα έχει μήκος 203 μέτρα πλάτος 34 μέτρα και βύθισμα 7 μέτρα. Το εκτόπισμα του πλοίου θα φτάνει τους 25.000 τόνους και η διαμόρφωση του προωστικού σκεύους θα είναι CODAD επιτρέποντας στο πλοίο να φτάνει την μέγιστη ταχύτητα των 22 κόμβων.

Η αυτονομία του θα είναι για 21 ημέρες και η εμβέλεια του 7000 μίλια με οικονομική ταχύτητα 16 κόμβων. Το πλήρωμα του θα αποτελείται από 1070 άτομα και θα διαθέτει νοσοκομείο και δυνατότητες συντονισμού επιχειρήσεων. Το πλοίο θα μπορεί να μεταφέρει αποβατικά μέσα όπως LCM, LCAC, LCVP και AAV.

Οπως διαβάζουμε στο defencenet.gr το ελικοπτεροφόρο θα μπορεί να υποστηρίξει την ταυτόχρονη χρήση τεσσάρων ελικοπτέρων των 35 τόνων όπως το CH-47F θα μπορεί να φιλοξενεί στο εσωτερικό του πλοίου μέχρι και 10 ελικόπτερα όπως 6 SeaHawk και 4 Cougar ή εναλλακτικά αριθμό επιθετικών ελικοπτέρων AH-1W.

Στον εσωτερικό χώρο συνολικής έκτασης 2800 τετραγωνικών μέτρων το πλοίο θα μεταφέρει 13 άρματα μάχης, 27 AAV, 21 ΤΟΜΠ και 30 άλλα οχήματα. Εναλλακτικά ο χώρος αυτός θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για την μεταφορά περισσοτέρων ελικοπτέρων αυξάνοντας την αεροπορική δύναμη που το πλοίο μπορεί να μεταφέρει.

Ο οπλισμός του πλοίου θα αποτελείται από δύο δίδυμα πυροβόλα των 40 χλστ, δύο συστήματα CIWS, και τρία πολυβόλα STAMP. Το πλοίο θα είναι εξοπλισμένο με ραντάρ έρευνας περιοχής, ναυτιλίας, επιφάνειας, σύστημα ESM, ραντάρ ελέγχου πυρός, αναλώσιμα για αντιπυραυλική προστασία, ηλεκτροπτικό σύστημα και Σύστημα Διαχείρισης Μάχης.