ΚΟΣΜΟΣ

Λύθηκε το μυστήριο με τη γενειάδα του «εγκεφάλου» της 11ης Σεπτεμβρίου

Λύθηκε το μυστήριο με τη γενειάδα του «εγκεφάλου» της 11ης Σεπτεμβρίου

Λύση στο «αίνιγμα» της κεραμιδί γενειάδας του Χαλίντ Σεΐχ Μοχάμεντ, του φερόμενου ως εγκεφάλου των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, έδωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Ο Μοχάμεντ, ο οποίος κρατείται στο Γκουαντάναμο, εμφανίστηκε για πρώτη φορά με γένεια στο χρώμα της σκουριάς τον περασμένο Απρίλιο. Η μακριά γενειάδα του παρέμεινε βαμμένη στον ίδιο τόνο και όταν επέστρεψε, την περασμένη εβδομάδα, στο δικαστήριο της αμερικανικής βάσης.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε πολλά ερωτηματικά γιατί με βάση τους κανονισμούς της φυλακής απαγορεύεται αυστηρά η εισαγωγή βαφής μαλλιών επειδή συνήθως τα προϊόντα αυτά περιέχουν διάφορα χημικά, όπως αμμωνία, και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σαν «όπλα».

Μάλιστα, οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν τη δίκη, ρωτούσαν επίμονα αν κάποιος είπε περάσει λαθραία χένα στον Μοχάμεντ.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο κύριος Μοχάμεντ δεν χρησιμοποιεί μέσα που απαγορεύονται από τον κανονισμό για να βάψει τα γένεια του αλλά έφτιαξε ένα δικό του, φυσικό μέσο, για να το κάνει», είπε ο εκπρόσωπος εξηγώντας ότι ο κατηγορούμενος χρησιμοποιεί χυμό φρούτων και μούρα.

Διευκρίνισε πάντως ότι δεν γνωρίζει τους λόγους που ο 47χρονος Μοχάμεντ, τα γένεια του οποίου έχουν γκριζάρει, προτιμά να τα βάφει καστανοκόκκινα...