Κένυα: 4 νεκροί και 6 σοβαρά τραυματισμένοι από επίθεση ενόπλων

Κένυα: 4 νεκροί και 6 σοβαρά τραυματισμένοι από επίθεση ενόπλων

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν σοβαρά σήμερα το βράδυ από ενόπλους, οι οποίοι άνοιξαν πυρ στο εστιατόριο ενός ξενοδοχείου της Γκαρίσα, πόλης στη βορειοανατολική Κένυα, στη μεθόριο με την Σομαλία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο τοπικός αξιωματούχος.


"Οι επιτιθέμενοι μπήκαν στο εστιατόριο όπου δειπνούσαν ή συζητούσαν οι πελάτες και άνοιξαν πυρ στην τύχη προτού διαφύγουν", δήλωσε ο τοπικός αξιωματούχος Μοχάμεντ Μαάλιμ.

"Τέσσερις άνθρωποι πέθαναν επιτόπου και έξι διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο", καθώς είχαν τραυματιστεί σοβαρά, πρόσθεσε ο ίδιος, ο οποίος σημείωσε ότι η ταυτότητα και τα κίνητρα των επιτιθέμενων παραμένουν προς το παρόν άγνωστα.

Σύμφωνα με τον Μαάλιμ, οι τέσσερις νεκροί είναι ένας τοπικός αξιωματούχος των σωφρονιστικών υπηρεσιών, ο διευθυντής του ξενοδοχείου στο οποίο έγινε η επίθεση -Ξενοδοχείο Dunes- και δύο πελάτες, εκ των οποίων η μια ήταν γυναίκα.

Αστυνομικός που βρισκόταν εκεί την ώρα που έγινε η επίθεση, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε ωστόσο ότι ο αριθμός των νεκρών είναι πέντε. "Ένοπλοι άνοιξαν πυρ μέσα στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια διέφυγαν", σημείωσε ο ίδιος.

Στο Ξενοδοχείο Dunes διαμένουν συνήθως πελάτες της μεσαίας τάξης, κυρίως δημόσιοι υπάλληλοι και κάτοικοι που δεν είναι από την περιοχή αυτή.

Η πόλη Γκαρίσα έχει γίνει μία από τις κύριες εστίες έντασης μετά την επέμβαση του κενυατικού στρατού στην Σομαλία, τον Οκτώβριο του 2011, για την εκδίωξη των ισλαμιστών ανταρτών σεμπάμπ.