ΚΟΣΜΟΣ

Και δεύτερος Ομπάμα μπαίνει στην πολιτική

Και δεύτερος Ομπάμα μπαίνει στην πολιτική

Ένας στις ΗΠΑ και ένας στην Κένυα...

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενέπνευσε τον Κενυάτη ετεροθαλή αδελφό του, ο οποίος αποφάσισε να μπει στον πολιτικό στίβο της χώρας του και να διεκδικήσει έδρα κυβερνήτη στις 4 του προσεχούς Μαρτίου.

Ο 54χρονος Μάλικ Ομπάμα, ο οποίος κατεβαίνει ως ανεξάρτητος υποψήφιος, διευκρίνισε σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «εμπνεύστηκε και ενθαρρύνθηκε» από την επιτυχία του Αμερικανού αδελφού του, που γεννήθηκε από τον ίδιο Κενυάτη πατέρα, τον Μπαράκ Χουσέιν Ομπάμα (1936-1982).

«Όταν βλέπω την επιτυχία του αδελφού μου στην Αμερική, νομίζω πως θα εγκατέλειπα τον λαό μου αν δεν ακολουθούσα τα ίχνη του (..) για να γίνω ένας αφοσιωμένος ηγέτης, τίμιος και επιμελής», δήλωσε.

Ο Μάλικ είναι οικονομολόγος και υποστηρίζει ότι είναι ο κατάλληλος υποψήφιος για να επιτεθεί «στον ατέρμονα κύκλο της φτώχειας και της ανεργίας που βαρύνει τον λαό».

Αν και τονίζει πως θα ακολουθήσει το δικό του δρόμο, ο Μάλικ προτάσσει το πατρώνυμό του έναντι των αντιπάλων του, μεταξύ τους ο μικρότερος αδελφός του Κενυάτη πρωθυπουργού Ράιλα Οντίνγκα και δηλώνει ότι δεν εντάσσεται σε κανένα πολιτικό κόμμα, κατηγορώντας τη σημερινή πολιτική τάξη ότι «εγκατέλειψε το λαό».

Ανάμεσα στα όνειρά του είναι να δει μια ημέρα να ανοίγουν McDonalds στο Κογκέλο, το αγροτικό χωριό μερικών χιλιάδων κατοίκων και γενέτειρα της οικογένειας Ομπάμα.