ΚΟΣΜΟΣ

Ταπείνωσαν φτωχή οικογένεια επειδή «μύριζε άσχημα»

Ταπείνωσαν φτωχή οικογένεια επειδή «μύριζε άσχημα»

Οι φύλακες ενός μουσείου στο Παρίσι ζήτησαν από μία φτωχή οικογένεια να αποχωρήσει από το χώρο, καθώς οι υπόλοιποι επισκέπτες παραπονέθηκαν ότι «η μυρωδιά τους ήταν ενοχλητική».

Η οικογένεια βρέθηκε στο Μουσείο Ορσέ (Musée d'Orsay) στο Παρίσι, στα πλαίσια μιας δράσης της ΜΚΟ «ATD-Τέταρτος Κόσμος», η οποία αγωνίζεται κατά των κοινωνικών αποκλεισμών.

Συνοδευόμενοι από έναν εθελοντή της ΜΚΟ οι δύο γονείς και το παιδί τους, ηλικίας 12 ετών, βρίσκονταν σε μια αίθουσα με έργα του ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ «όταν τους ζητήθηκε να αποχωρήσουν».

«Τους είπαν ότι η μυρωδιά τους ενοχλούσε τους άλλους επισκέπτες», δήλωσε η επικεφαλής επικοινωνίας της οργάνωσης.

«Η οικογένεια συνέχισε την επίσκεψή της σε άλλες αίθουσες με λιγότερο κόσμο και τότε τέσσερις φύλακες τους περικύκλωσαν και τους συνόδευσαν μέχρι την έξοδο», πρόσθεσε η ίδια.

«Δεν έγινε κανένας καυγάς», διευκρίνισε, «καθώς ο εθελοντής που συνόδευε το γκρουπ στο Μουσείο δεν είχε καμία επιθυμία να παρατείνει την ταπείνωσή της οικογένειας αυτής».

Σύμφωνα με την ΜΚΟ, «το περιστατικό δείχνει αυτό που υφίστανται οι πιο φτωχοί καθημερινά, αυτή τη διάκριση, που όταν δείχνουμε ότι είμαστε πολύ φτωχοί, δεν μας αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο».

Το Υπουργείο Πολιτισμού ζήτησε σήμερα από το Musée d'Orsay να του υποβάλει λεπτομερή έκθεση σχετικά με το περιστατικό.