ΚΟΣΜΟΣ

Διχασμένη η Βρετανία για τους γάμους ομοφυλόφιλων ζευγαριών

Διχασμένη η Βρετανία για τους γάμους ομοφυλόφιλων ζευγαριών

Μετά την ανακοίνωση για το "ευρωπαϊκό" δημοψήφισμα , νέα αναστάτωση σε Βουλή και πολίτες έφερε η απόφαση του Ντέιβιντ Κάμερον να φέρει στη Βουλή και να ψηφίσει νομοσχέδιο που θα επιτρέπει το γάμο ομοφυλόφιλων ζευγαριών.

Το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα διχάστηκε, με τους πολέμιους της απόφασης Κάμερον να υποστηρίζουν ότι το νομοσχέδιο "είναι λάθος, δεν αποτελεί προτεραιότητα για το κοινό συμφέρον και είναι άνευ λόγου διχαστικό". Μάλιστα, σύμφωνα με αναλυτές, σχεδόν οι μισοί βουλευτές του Κάμερον σκοπεύουν να το καταψηφίσουν ενώ, η πλέον συντηρητική πτέρυγα του κόμματος επισημαίνει τον κίνδυνο να χαθεί μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων τους στις επόμενες εκλογές.

Επιπλέον, την έντονη δυσαρέσκεια και αντίθεσή τους εξέφρασαν -όπως αναμενόταν- η Καθολική και Αγγλικανική Εκκλησία, καλώντας τους πιστούς να αντιταχθούν στους γκέι γάμους.

Παρόλα αυτά, δημοσκόπηση του YouGov, που δημοσιεύτηκε στους "Κυριακάτικους Times", υποστηρίζει ότι το 55% των Βρετανών είναι υπέρ των γάμων των ομοφυλοφίλων και 36% εναντίον.

Όμως, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, ο γάμος ομοφυλοφίλων αποτελεί κριτήριο ψήφου μόνο για το 7% των ερωτηθέντων. Τα βασικά κριτήρια των Βρετανών με τα οποία θα ψηφίσουν το 2015 είναι η οικονομία (56%), η μετανάστευση (42%) και η υγεία (26%).

Το νομοσχέδιο αναμένεται πάντως να ψηφιστεί με τις θετικές ψήφους των εργατικών και φιλελεύθερων βουλευτών.