ΚΟΣΜΟΣ

«Ασφάλεια και προστασία» θα εξασφαλίσει το Βατικανό στον Βενέδικτο

«Ασφάλεια και προστασία» θα εξασφαλίσει το Βατικανό στον Βενέδικτο

Απολύτως απαραίτητη κρίνεται από πηγές της Καθολικής εκκλησίας και νομικούς εμπειρογνώμονες η παραμονή του Βενέδικτου μέσα στα όρια του Βατικανού, μετά την παραίτηση του.

Ο 85χρονος Ποντίφικας κινδυνεύει από νομικές διώξεις μέχρι και προσωπικές επιθέσεις εξαιτίας των δεκάδων σκανδάλων παιδεραστίας, αν εγκαταλείψει τα σύνορα του ανεξάρτητου παπικού κρατιδίου.

Για το λόγο αυτό, η απόφαση του να μείνει σε μοναστήρι του Βατικανού μετά την παραίτηση του, είναι πολύ σωστή καθώς εκεί θα είναι “προστατευμένος”, όπως δήλωσε αξιωματούχος του Βατικανού στο Reuters, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

“To Βατικανό θα του παρέχει ασφάλεια και προστασία της ιδιωτικής ζωής. Επίσης θα προσφέρει στον Ποντίφικα νομική προστασία από κάθε προσπάθεια δίωξης σε σχέση με τις περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης σε όλο τον κόσμο” σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

"Αν ο Πάπας αποφάσιζε να ζήσει αλλού, δεν θα είχε ασυλία και θα στερούνταν των προνομίων του. Είναι απαραίτητο να μείνει στο Βατικανό, το οποίο θα του εξασφαλίσει μια "αξιοπρεπή ζωή" στα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του” συνέχισε ο αξιωματούχος.