ΚΟΣΜΟΣ

Νηπιαγωγός έδωσε στα παιδιά της τάξης να δοκιμάσουν το αίμα της

Νηπιαγωγός έδωσε στα παιδιά της τάξης να δοκιμάσουν το αίμα της

Μία νηπιαγωγός στην Νορβηγία απολύθηκε αυτήν την εβδομάδα, καθώς πήγε ένα φιαλίδιο με το αίμα της στην τάξη της και επέτρεψε στα παιδιά να το αγγίξουν και να το δοκιμάσουν, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής των εκπαιδευτικών του νηπιαγωγείου, Ίνγκερ Λίζε Σέμε Άντερσεν.

Η νηπιαγωγός αυτή, η οποία εργαζόταν στην Σόλα, στην δυτική ακτή της Νορβηγίας, έφερε ένα δείγμα από το αίμα της, το οποίο είχε ληφθεί νωρίτερα εκείνη την ημέρα, και το άδειασε σε ένα πιάτο για να μπορέσουν να το δουν τα παιδιά της τάξης της ηλικίας από 3 ως 6 ετών.

Σύμφωνα με την επικεφαλής των εκπαιδευτικών του νηπιαγωγείου τα παιδιά την ρώτησαν αν μπορούσαν να αγγίζουν το αίμα και εκείνη με τη σειρά της απάντησε θετικά.

«Τότε αυτά την ρώτησαν 'πως το βγάζουμε;' και αυτή έβαλε το δάκτυλό της στο στόμα της και τα παιδιά ακολούθησαν το παράδειγμά της», πρόσθεσε.

Όπως υπογράμμισε η Ίνγκερ Λίζε Σέμε Άντερσεν «οι γονείς αισθάνονται εξευτελισμένοι, είναι συντετριμμένοι και σοκαρισμένοι».

Η ίδια πρόσθεσε εξάλλου ότι η νηπιαγωγός, η οποία ήταν προσωρινή υπάλληλος, υπεβλήθη σε εξετάσεις για AIDS και ηπατίτιδα B μετά το περιστατικό. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων δεν έχουν βγει ακόμη, αλλά οι αρχές θεωρούν πολύ μικρό τον κίνδυνο μετάδοσης οποιασδήποτε λοίμωξης.