ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος με την αγκαλιά του Αχμαντινεζάντ στη μητέρα του Τσάβες

Σάλος με την αγκαλιά του Αχμαντινεζάντ  στη μητέρα του Τσάβες

Έντονες επικρίσεις δέχτηκε ο πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ επειδή σε φωτογραφίες εμφανίζεται να παρηγορεί τη μητέρα του Ούγκο Τσάβες στην κηδεία του Κομαντάντε, αγκαλιάζοντάς την.

Οι άνδρες μουσουλμάνοι δεν επιτρέπεται να αγγίζουν γυναίκες που δεν είναι μέλη της οικογένειάς τους. Στις φωτογραφίες για τις οποίες και κατηγορείται ο Αχμαντινεζάντ, φαίνεται να κρατάει τα χέρια της μητέρας του εκλιπόντα Ούγκο Τσάβες.

Οι Μουλάδες κατηγορούν τώρα τον πρόεδρο του Ιράν ότι παραβίασε τα ισλαμικά ήθη. Ακόμα και σε συναντήσεις υψηλού επιπέδου, ο Ιρανός πρόεδρος συνήθως υποκλίνεται ελαφρά π.χ. απέναντι στη Χίλαρι Κλίντον, χωρίς να της δίνει το χέρι.

Πέραν από το "αμάρτημα" του, οι επικριτές του Αχμαντινεζάντ τον κατηγορούν για σύγκλιση με ένα "αποκλίνον ρεύμα", με αφορμή το εγκώμιο που έπλεξε στον Ούγκο Τσάβες.

Συνεργάτες του Ιρανού προέδρου έσπευσαν να δηλώνουν ότι η φωτογραφία είναι ψεύτικη. "Κατασκεύασαν τη φωτογραφία ή την πήραν από μία γωνία που μοιάζει να δείχνει ότι βρίσκονται σε επαφή. Δεν της έπιασε το χέρι" δήλωσε ο Μοχαμαντρέτσα Μιρ Ταντζεντίνι, σύμβουλος του Αχμαντινεζάντ.