ΚΟΣΜΟΣ

Χουριέτ:Ιρανοί θέλουν να καταθέσουν χρήματα σε τράπεζες στα Κατεχόμενα

Χουριέτ:Ιρανοί θέλουν να καταθέσουν χρήματα σε τράπεζες στα Κατεχόμενα

Οι αρχές των Τουρκοκυπρίων στην Κατεχόμενη Κύπρο δέχονται διαρκώς κλήσεις από Ιρανούς που επιθυμούν να καταθέσουν χρήματα στις τουρκοκυπριακές τράπεζες μετά το αμερικανικό εμπάργκο, που μπλοκάρισε την κυκλοφορία του ιρανικού χρήματος σε άλλες χώρες, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Τουρκοκύπριος υπουργός οικονομικών του Ψευδοκράτους.

Μετά την πρόσφατη απόφαση για την επιβολή φόρου επί των καταθέσεων σε ποσά πάνω από 100 χιλιάδες ευρώ στην Κύπρο, οι Ιρανοί θέλουν, τώρα, να ανοίξουν λογαριασμούς σε τράπεζες της Κατεχόμενης Κύπρου.

Ο Ερσίν Τατάρ, υπουργός οικονομικών του ψευδοκράτους, εξήγησε ότι δεν είναι μόνο οι Ρώσοι, αυτοί που έχουν υψηλό χαρτοφυλάκιο στην Κύπρο, αλλά και άλλοι καταθέτες από άλλες χώρες που λόγω του αμερικανικού εμπάργκο, όπως το Ιράν και η Συρία, ζητούν να τοποθετήσουν τα χρήματά τους σε τουρκικές τράπεζες στα Κατεχόμενα, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

Ο Τατάρ είπε ότι οι εξελίξεις στις ελληνοκυπριακές τράπεζες δεν έγινα ‘εν μία νυκτί’. Υπήρχαν ενδείξεις τουλάχιστον έξι μήνες πριν. Είπε, επίσης, ότι «οι Ρώσοι δεν απέσυραν τα χρήματά τους γιατί δεν είχαν που αλλού να τα πάνε»...

Πρόσθεσε ο ίδιος ότι στα Κατεχόμενα λειτουργούν 22 τράπεζες, αλλά μόνο έξι από αυτές είναι με κεφάλαια Τουρκοκυπρίων, όπως σημειώνει η εφημερίδα Χουριέτ.