ΚΟΣΜΟΣ

Επιστρέφει στο Βατικανό ο Πάπας Βενέδικτος

Επιστρέφει στο Βατικανό ο Πάπας Βενέδικτος

Ο επίτιμος πάπας Βενέδικτος Ιστ' πρόκειται να επιστρέψει στο Βατικανό την 2α Μαΐου με μια πτήση με ελικόπτερο, για να εγκατασταθεί μόνιμα στο μοναστήρι Mater ecclesiae (Μητέρα της Εκκλησίας).


Όπως έκανε γνωστό ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου της Αγίας Έδρας πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, ο Γερμανός επίτιμος ποντίφικας 86 ετών θα διαμείνει στο μοναστήρι εντός του παπικού κρατιδίου μαζί με τον προσωπικό του γραμματέα, Γκέοργκ Γκένζβαϊν, και τέσσερις καθολικές καλόγριες που τον βοηθούν στην καθημερινότητά του.

Παράλληλα θα υπάρχει και ένα δωμάτιο για τους φιλοξενούμενους, στην διάθεση του αδελφού του Γιόζεφ Ράτσινγκερ, Γκέοργκ. Η γραμματέας του επίτιμου πάπα, θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της, αλλά θα διαμένει εκτός Βατικανού.

Υπενθυμίζεται ότι ο πάπας Βενέδικτος είχε μεταβεί, από την Αγία Έδρα, στην θερινή κατοικία του Καστέλ Γκαντόλφο —τριάντα χιλιόμετρα έξω από την Ρώμη— στις 28 Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία υπέγραψε την επίσημη παραίτησή του.

Ερωτηθείς σχετικά με την κατάσταση της υγείας του επίτιμου ποντίφικα, ο πατέρας Λομπάρντι τόνισε ότι «δεν υποφέρει από καμία συγκεκριμένη ασθένεια, αλλά είναι καταβεβλημένος λόγω ηλικίας».