ΚΟΣΜΟΣ

Β. Κορέα: Καταδικάστηκε σε 15 χρόνια καταναγκαστικής εργασίας

Β. Κορέα: Καταδικάστηκε σε 15 χρόνια καταναγκαστικής εργασίας

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βόρειας Κορέας καταδίκασε τον αμερικανό πολίτη, Κένεθ Μπάε σε 15 χρόνια καταναγκαστικής εργασίας, την Πέμπτη, για τη διάπραξη εγκλημάτων κατά της χώρας, μετέδωσε το επίσημο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.


Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων, η δίκη του καταδικασθέντος τον οποίο ανέφερε ως Πάε Γιουν-χο, πραγματοποιήθηκε στις 30 Απριλίου. Ο Κένεθ Μπάε, ένας αμερικανός πολίτης κορεατικής καταγωγής, φέρεται ως ταξιδιωτικός πράκτορας και σύμφωνα με τις αναφορές συνελήφθη το Νοέμβριο του 2012 στο λιμάνι της πόλης Ρασόν.

Στα τέλη Δεκεμβρίου η Πιονγκιάνγκ είχε ανακοινώσει τη σύλληψη ενός αμερικανού, κορεατικής καταγωγής, ο οποίος είχε εισέλθει στη χώρα ως τουρίστας, τονίζοντας ότι το καθεστώς τον κατηγορεί ότι διέπραξε «αδίκημα» -χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Μπιλ Ρίτσαρντσον, επέδωσε επιστολή για τον Μπάε σε αξιωματούχους στη διάρκεια ενός ταξιδιού του στη Βόρεια Κορέα τον Ιανουάριο, αν και ο ίδιος δεν κατάφερε να συναντήσει τον κρατούμενο.

Η Ουάσιγκτον πριν από λίγες ημέρες είχε ζητήσει από το καθεστώς της Βόρειας Κορέας την άμεση απελευθέρωση του αμερικανού πολίτη.