ΚΟΣΜΟΣ

Στις 14 Ιουνίου τα εγκαίνια της δεύτερης γέφυρας στο Δούναβη

Στις 14 Ιουνίου τα εγκαίνια της δεύτερης γέφυρας στο Δούναβη

Τα εγκαίνια της δεύτερης γέφυρας στο Δούναβη θα γίνουν στις 14 Ιουνίου, συμφώνησαν ο Βούλγαρος Πρόεδρος Ρόσεν Πλεβνελίεφ, ο Ρουμάνος πρωθυπουργός Βίκτορ Πόντα και ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ Γιοχάνες Χαν στις Βρυξέλλες, όπως ανακοίνωσαν από το γραφείο Τύπου του Πλεβνελίεφ.

Στην πρωτεύουσα του Βελγίου ο Βούλγαρος αρχηγός του κράτους είχε συνομιλίες με τους πρωθυπουργούς της Γερμανίας, της Ελλάδας και της Ρουμανίας στα πλαίσια της συνάντησης του Συμβουλίου της Ευρώπης, σύμφωνα με το grreporter.gr.

Στη συνάντηση του Ρόσεν Πλεβνελίεφ με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά επιβεβαιώθηκε η δέσμευση της ελληνικής πλευράς σχετικά με την κατασκευή του συνοριακού περάσματος Μακάζα και τα επικείμενα εγκαίνια του καινούργιου δρόμου μεταξύ Βουλγαρίας και Ελλάδας που θα γίνουν μέχρι τον Ιούνιο.

"Ελπίζω ότι σύντομα θα σφίξουμε τα χέρια μας και θα ανοίξουμε έναν στρατηγικό για την Βουλγαρία και την Ευρώπη διάδρομο", τόνισε ο Βούλγαρος Πρόεδρος.

Η πρόληψη και η καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας, καθώς και η εφαρμογή της γερμανικής εμπειρίας στην επίλυση του προβλήματος αυτού αποτέλεσαν το κεντρικό σημείο στις συνομιλίες που είχε ο Πρόεδρος Πλεβνελίεφ με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Πλεβνελίεφ συνεχάρη την υπηρεσιακή κυβέρνηση της Βουλγαρίας για την καθιέρωση σαφών κανόνων διαχείρισης των χρημάτων των δημοσίων επιχειρήσεων. "Οι κανόνες αυτοί ετοιμάστηκαν με έναν διαφανή τρόπο, σε συνεργασία με την Ένωση Τραπεζών. Θα επιτευχθεί διαφοροποίηση στην διαχείριση του κινδύνου για τα χρήματα των δημοσίων επιχειρήσεων, και θα δοθεί μεγαλύτερη δυνατότητα στην αγορά να δουλεύει με αυτές", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ρόσεν Πλεβνελίεφ.