ΚΟΣΜΟΣ

Διαγωνισμό για την κατασκευή κατοικιών προκήρυξε το Ισραήλ

Διαγωνισμό για την κατασκευή κατοικιών προκήρυξε το Ισραήλ

Το υπουργείο Στέγασης του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα τη δημοσίευση της προκήρυξης ενός διαγωνισμού για την κατασκευή περίπου χιλίων κατοικιών στους ισραηλινούς οικισμούς που βρίσκονται στην Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, λίγο πριν από την επανάληψη των διαπραγματεύσεων, οι οποίες άρχισαν πρόσφατα, με τους Παλαιστίνιους.

«Ο διαγωνισμός θα δημοσιευτεί εντός της ημέρας για 793 κατοικίες στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και 394 στην Δυτική Όχθη», διευκρινίζει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Ο υπουργός Στέγασης Ούρι Αριέλ απέρριψε τις διεθνείς επικρίσεις, σύμφωνα με τις οποίες οι εποικιστικές δραστηριότητες είναι παράνομες και θα αποτελέσουν εμπόδιο στην επίτευξη ειρήνης με τους Παλαιστίνιους.

«Καμία χώρα στον κόσμο δεν δέχεται διαταγές από άλλες χώρες όσον αφορά τις περιοχές όπου μπορεί να οικοδομήσει ή όχι», επιμένει στην ανακοίνωση αυτή. «Θα συνεχίσουμε να βγάζουμε διαμερίσματα στην αγορά και να οικοδομούμε παντού στην χώρα», προσθέτει.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι οι Παλαιστίνιοι και οι Ισραηλινοί διαπραγματευτές θα ξαναρχίσουν στις 14 Αυγούστου στην Ιερουσαλήμ τις διαπραγματεύσεις που άρχισαν στα τέλη Ιουλίου στην Ουάσινγκτον με στόχο τον τερματισμό της σύγκρουσης.

Σε ένδειξη καλής θελήσεως, η ισραηλινή κυβέρνηση αναμένεται να εγκρίνει σήμερα την απελευθέρωση μιας πρώτης ομάδας 26 Παλαιστίνιων κρατουμένων.