ΚΟΣΜΟΣ

Ναϊρόμπι: Έκοβαν λαιμούς και πετούσαν ομήρους από τα μπαλκόνια

Ναϊρόμπι: Έκοβαν λαιμούς και πετούσαν ομήρους από τα μπαλκόνια

Νέο σοκαριστικό βίντεο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα δείχνει την πραγματική έκταση της καταστροφής στο εμπορικό κέντρο Westgate του Ναϊρόμπι, μετά την 4ήμερη ομηρεία και μάχη μεταξύ ισλαμιστών της οργάνωσης Αλ Σεμπάμπ και κενυατικών δυνάμεων.

Λήψη από αέρος δείχνει έναν «κρατήρα» στο κέντρο της οροφής του εμπορικού κέντρου μετά την κατάρρευση τριών ορόφων μετά τη χρήση ρουκετοβόλων από τον κενυατικό στρατό, με αποτέλεσμα την κατάρρευσης μιας από τις κολώνες στήριξης του κτηρίου, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο.

Η κατάρρευση έγινε τη Δευτέρα όταν οι κενυατικές δυνάμεις εισέβαλαν στο εμπορικό κέντρο. Την ώρα που η ομηρεία έφτανε στο τέλος της, σύμφωνα με περιγραφές διασωθέντων ομήρων, οι ένοπλοι έκοβαν το λαιμό ομήρων από την μία άκρη ως την άλλη και πετούσαν άλλους από τα μπαλκόνια του τρίτου ορόφου.

Σύμφωνα με τα κενυατικά στρατεύματα, το εσωτερικό του mall, που είναι ισραηλινών συμφερόντων, θύμιζε σκηνικό από ταινία τρόμου, με αίματα παντού και πτώματα διάσπαρτα στο δάπεδο.

Ομάδες κενυατών και ξένων εγκληματολόγων ερευνούν το εμπορικό κέντρο Ουέστγκεϊτ στο Ναϊρόμπι εν μέσω αβεβαιότητας για το πόσες σοροί θα βρεθούν κάτω από τα συντρίμμια τριών ορόφων, μετά την τετραήμερη κατάληψη και ομηρία εντός του στην οποία προχώρησαν ισλαμιστές ένοπλοι.
Μέχρι στιγμής, οι επιβεβαιωμένοι νεκροί είναι 67.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Κένυας έχει δηλώσει ότι δεν αναμένει σημαντική αύξηση του αριθμού των θυμάτων και θεωρεί ότι οι μόνες σοροί οι οποίες θα ανακαλυφθούν θα είναι εκείνες των δραστών.

Ωστόσο, ο κενυατικός Ερυθρός Σταυρός κάνει λόγο για 61 αγνοούμενους.
Η Κένυα βρίσκεται, εν τω μεταξύ, στην δεύτερη ημέρα του τριήμερου πένθους για τους πολίτες αλλά και για τους στρατιωτικούς οι οποίοι χάθηκαν κατά το τετραήμερο της πολιορκίας.

Η κηδεία της εγκύου Ρουχίλα Αντάτια, γνωστής από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο, ήταν μία από τις πολλές νεκρώσιμες ακολουθίες οι οποίες έλαβαν χώρα την Πέμπτη.

Δείτε το βίντεο: