ΚΟΣΜΟΣ

Η Google αφαιρεί τη φωτογραφία ενός νεκρού αγοριού

Η Google αφαιρεί τη φωτογραφία ενός νεκρού αγοριού

Η Google συμφώνησε να αφαιρέσει από την υπηρεσία χαρτών της τη δορυφορική εικόνα που δείχνει ένα νεκρό έφηβο, μετά την καταγγελία ενός πατέρα που είδε το γιο του να κείτεται στο δρόμο δίπλα στις σιδηροδρομικές γραμμές.


Ο Κέβιν Μπαρέρα σκοτώθηκε το 2009 και το πτώμα του βρέθηκε κοντά σε μια σιδηροδρομική γραμμή στο Ρίτσμοντ της Καλιφόρνια.

Ο Χοσέ Μπαρέρα, ο πατέρας του νεκρού αγοριού, δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι KTVU πως ζήτησε από την Google να αφαιρέσει την εικόνα, στην οποία εικονίζεται ένα περιπολικό και αξιωματικοί της αστυνομίας γύρω από ένα νεκρό σώμα, ως ένδειξη σεβασμού προς το γιο του.

Ο κ. Μπαρέρα δήλωσε: «Όταν βλέπω αυτήν την φωτογραφία, νιώθω σα να συνέβη χθες και μου φέρνει πολλές αναμνήσεις».

Η Google ανακοίνωσε πως η αντικατάσταση της εικόνας θα «πάρει» οκτώ ημέρες.

Ο αντιπρόεδρος της Google Maps, Μπράιαν ΜακΚλέντον, δήλωσε: «Από τη στιγμή που επικοινώνησαν μαζί μας τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σχετικά με αυτή την εικόνα, αναζητούμε διάφορες τεχνικές λύσεις. Η Google δεν έχει ποτέ στο παρελθόν αντικαταστήσει δορυφορικές εικόνες από τους χάρτες της, αλλά δεδομένου του γεγονότος, θα θέλαμε να κάνουμε μία εξαίρεση σε αυτή την περίπτωση».

Η Google Maps χρησιμοποιεί μια ποικιλία εικόνων που συλλέγονται από το δορυφόρο αλλά και από κάμερες που έχουν τοποθετηθεί σε οχήματα στο επίπεδο του δρόμου.

Οι δορυφορικές εικόνες μπορεί να είναι ηλικίας μεταξύ ενός και τριών ετών.

Σε αντίθεση με τις εικόνες από την υπηρεσία StreetView, δεν υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου των δορυφορικών εικόνων.

Η Google, όσον αφορά την υπηρεσία StreetView, λαμβάνει μια σειρά από μέτρα για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των ατόμων κατά τη συλλογή εικόνων, συμπεριλαμβανομένων των χαρακτηριστικών των προσώπων και τις πινακίδες των αυτοκινήτων.

Διαβάστε επίσης:

ΣΟΚ: Ανακάλυψαν στο Google Maps μια φωτογραφία του νεκρού γιου τους