ΚΟΣΜΟΣ

Ντάισελμπλουμ: η Ελλάδα να τηρήσεις τις δεσμεύσεις της

Ντάισελμπλουμ: η Ελλάδα να τηρήσεις τις δεσμεύσεις της

Την ανάγκη να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό η αξιολόγηση της τρόικας, υπογράμμισε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερουν Ντάισελμπλουμ, λίγο μετά τη λήξη του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

«Το Eurogroup υπογράμμισε και πάλι την ανάγκη οι ελληνικές αρχές να συνεργαστούν, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της τρόικας το συντομότερο δυνατό» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό η ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις τις οποίες υπέγραψε στο τρέχον πρόγραμμα.

Από την πλευρά του, ο Επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν επανέλαβε ότι η Ελλάδα έχει κάνει πρόοδο, αλλά υπάρχουν κάποια «εκκρεμή ζητήματα» τα οποία θα πρέπει να λυθούν για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της τρόικας.

Συνέχισε λέγοντας ότι η Ελλάδα έχει κάνει τεράστιες προσπάθειες τόσο στη δημοσιονομική προσαρμογή, όσο και στην οικονομική μεταρρύθμιση και πως το 2014 προβλέπεται επιστροφή της ανάπτυξης. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι για να ενισχυθεί η αναμενόμενη ανάπτυξη το 2014 η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και να εφαρμόσει αποφασιστικά το πρόγραμμα.