ΚΟΣΜΟΣ

Ανίκανος και αναξιόπιστος ο Ομπάμα για την πλειοψηφία των Αμερικανών

Ανίκανος και αναξιόπιστος ο Ομπάμα για την πλειοψηφία των Αμερικανών

Η πλειοψηφία των Αμερικανών αμφισβητεί την ικανότητα του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να κυβερνήσει, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα δημοσκόπησης των CNN/ORC, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα και αντικατοπτρίζει τον πιθανώς μεγαλύτερο αντίκτυπο της «προβληματικής εφαρμογής» του νόμου του για την υγεία.


Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 53% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θεωρεί πως ο Ομπάμα δεν είναι τίμιος ή αξιόπιστος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η δημοσκόπηση των CNN/ORC καταγράφει ότι η ξεκάθαρη πλειοψηφία αμφισβητεί την ακεραιότητα του προέδρου.

Μόλις τo 40% του δείγματος των 843 ενήλικων Αμερικανών που έλαβαν μέρος είπε ότι ο Ομπάμα μπορεί να ηγηθεί της κυβέρνησης αποτελεσματικά, ενώ το ποσοστό αυτό έχει μειωθεί κατά 12 εκατοστιαίες μονάδες από τον Ιούνιο.

Η δημοσκόπηση έγινε το διάστημα 18η-20η Νοεμβρίου εν μέσω των συνεχιζόμενων προβλημάτων που μαστίζουν την εφαρμογή του σήματος κατατεθέντος της εσωτερικής πολιτικής του Προέδρου, το νόμο για τη δημόσια υγεία, ευρέως γνωστό ως Obamacare.

Παράλληλα, το 56% των ερωτηθέντων είπε ότι δεν εκτιμά τον Ομπάμα, διαφωνεί με τον πρόεδρο σε σημαντικά θέματα και δηλώνει ότι δεν του εμπνέει εμπιστοσύνη, τη στιγμή που το 53% λέει ότι δεν τον θεωρεί ισχυρό και αποφασιστικό ηγέτη.

Ωστόσο, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων λέει ότι ο πρόεδρος έχει ακόμη όραμα για το μέλλον της χώρας και νοιάζεται για το μέσο πολίτη, ενώ το 70% λέει ότι είναι συμπαθητικός.