ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον 25 νεκροί και 60 τραυματίες από βομβιστικές επιθέσεις

Τουλάχιστον 25 νεκροί και 60 τραυματίες από βομβιστικές επιθέσεις

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 60 τραυματίστηκαν σήμερα σε μια σειρά νέων βομβιστικών επιθέσεων με τη χρήση ιδίως παγιδευμένων αυτοκινήτων στο κεντρικό και στο ανατολικό Ιράκ, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Έξι αυτοκίνητα-βόμβες εξερράγησαν σε διάφορα σημεία της πόλης Τικρίτ, 180 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα 25 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 50 να τραυματιστούν, στην πλειονότητά τους αστυνομικοί.

Εξάλλου δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν έπειτα από τις εκρήξεις δύο αυτοκινήτων παγιδευμένων με εκρηκτικά στην αγορά της Κουτ, περίπου 160 χλμ. νοτιοανατολικά της Βαγδάτης.

Από τις αρχές της χρονιάς και ιδίως τους τελευταίους μήνες καταγράφεται ραγδαία αύξηση των επιθέσεων στο Ιράκ, γεγονός το οποίο έχει εγείρει φόβους περί επανόδου της χώρας στον εμφύλιο πόλεμο ο οποίος μαινόταν το 2006 και το 2007.

Με βάση εκτιμήσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, 979 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιθέσεις που σημειώθηκαν μόλις των Οκτώβριο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις που μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, πάνω από 6.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την αρχή της χρονιάς.

Ροή Ειδήσεων