ΚΟΣΜΟΣ

Αποκλείει ο Ροχανί πλήρη καταστροφή των πυρηνικών εγκαταστάσεων

Αποκλείει ο Ροχανί πλήρη καταστροφή των πυρηνικών εγκαταστάσεων

Αποκλείει κατηγορηματικά ο ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί το ενδεχόμενο μιας πλήρους καταστροφής των πυρηνικών εγκαταστάσεων της χώρας του μετά τη συμφωνία που συνήφθη την προηγούμενη Κυριακή στη Γενεύη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Financial Times ρωτήθηκε αν η καταστροφή των πυρηνικών εγκαταστάσεων της χώρας του είναι μια «κόκκινη γραμμή» την οποία δεν θα περάσει η κυβέρνησή του και απάντησε «100%».

Παράλληλα, άφησε να εννοηθεί ότι οι σχέσεις μεταξύ της Τεχεράνης και της Ουάσιγκτον θα μπορούσαν να βελτιωθούν περαιτέρω.

«Τα προβλήματα μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ είναι ιδιαίτερα περίπλοκα και δεν μπορούν να επιλυθούν σε μικρό χρονικό διάστημα. Παρά τις επιπλοκές, υπήρξε ένα άνοιγμα τις τελευταίες ημέρες, το οποίο μπορεί να διευρυνθεί κι άλλο», εκτίμησε ο κ. Ροχανί.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Κυριακή το Ιράν και η Ομάδα 5+1 (ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία) κατέληξαν στη Γενεύη σε μια προσωρινή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, η οποία θα ανοίξει τον δρόμο για την επίτευξη μιας ολοκληρωμένη συμφωνίας μέσα σε διάστημα ενός έτους.