Μπαγκλαντές: Συγκρούσεις για τον απαγχονισμό ισλαμιστή ηγέτη

Κύμα αιματηρής βίας συγκλονίζει το Μπαγκλαντές την Παρασκευή, με υποστηρικτές των ισλαμιστών να εκφράζουν την οργή τους για την εκτέλεση δι' απαγχονισμού ενός εκ των ηγετών τους.
Μπαγκλαντές: Συγκρούσεις για τον απαγχονισμό ισλαμιστή ηγέτη
1'

Δύο διαδηλωτές, αλλά και δύο υποστηρικτές της κυβερνώσας Λίγκας Αγουάμι λιντσαρίστηκαν την Παρασκευή. Ακτιβιστές του ισλαμιστικού ρεύματος εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ κατά σιδηροδρομικών σταθμών, έβαλαν φωτιά σε επιχειρήσεις και μπλόκαραν κεντρικούς αυτοκινητόδρομους, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Έβαλαν επίσης φωτιά στην εξοχική παραθαλάσσια κατοικία σε χωριό ενός εκ των βασικών δικαστών οι οποίοι καταδίκασαν τον Μόλα σε θάνατο.

Η αστυνομία τους διέλυσε κάνοντας χρήση πλαστικών σφαιρών.

Ο Αμπντούλ Κουαντέρ Μόλα έγινε ο πρώτος άνθρωπος ο οποίος εκτελείται για το ρόλο του στον αιματηρό πόλεμο του 1971 για την ανεξαρτησία του Μπαγκλαντές από το Πακιστάν. Εκτελέστηκε στην πρωτεύουσα Ντάκα το βράδυ της Πέμπτης.

Η εκτέλεση έλαβε χώρα στις 10:01 μ.μ. (6.01 μ.μ. ώρα Ελλάδος) μετά την απόρριψη, από πλευράς του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας της τελευταίας του έφεσης. Ο Μόλα ήταν υπαρχηγός του κόμματος Τζαμάατ Ε Ισλάμι.

Ήταν επικεφαλής φιλοπακιστανικής πολιτοφυλακής η οποία είχε ταχθεί ενάντια στην ανεξαρτησία από το Πακιστάν και είχε σκοτώσει πολλούς καθηγητές, ιατρούς, συγγραφείς και δημοσιογράφους οι οποίοι τάσσονταν υπέρ της ανεξαρτησίας.

«Ιστορική στιγμή»

Είναι ιστορική στιγμή, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης του Μπαγκλαντές Κουαμρούλ Ισλάμ στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Μετά από τέσσερις δεκαετίες τα θύματα της γενοκτονίας του 1971 απόλαυσαν δικαιοσύνη», σημείωσε.

Η σύζυγος του Μόλα, στην οποία επετράπη να τον συναντήσει πριν από την εκτέλεσή του, δήλωσε ότι τον βρήκε «ήρεμο».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
11:31ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΜΑΛΙΑΣ

Νέα εποχή για το Newsbomb.gr!