ΚΟΣΜΟΣ

Δόθηκε η εντολή: Αποσύρθηκε το ροζ δημοσίευμα για τον Ολάντ

Δόθηκε η εντολή: Αποσύρθηκε το ροζ δημοσίευμα για τον Ολάντ

Το σκανδαλοθηρικό περιοδικό Closer αποσύρει το αποκαλυπτικό δημοσίευμα για την ερωτική σχέση του Φρανσουά Ολάντ με την ηθοποιό Ζουλί Γκαγιέ, έπειτα από αίτημα της τελευταίας.

Μπορεί όμως να αποσύρθηκε το εν λόγω δημοσίευμα ωστόσο στον συγκεκριμένο ιστότοπο εξακολουθούν να υπάρχουν «πιπεράτα» άρθρα για τη σχέση του Ολάντ με την ηθοποιό.

«Ο δικηγόρος της Ζουλί Γκαγιέ επικοινώνησε μαζί μας για να μας ζητήσει να αποσύρουμε από τον ιστότοπο κάθε αναφορά για αυτή τη σχέση και να διασφαλίσουμε την απόσυρση των αναρτήσεων και στη μηχανή αναζήτησης της Google» ανέφερε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο η Λοράνς Πιο, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι ανάλογο αίτημα δεν έχει υποβληθεί για την έντυπη έκδοση του περιοδικού.

«Θα αποσύρουμε την είδηση καθώς πρόκειται για μια ξεκάθαρη διαταγή. Στην αντίθετη περίπτωση, δεν θα έχουμε καμία επαφή με την προεδρία» πρόσθεσε, καθώς είχε προηγηθεί η οργισμένη αντίδραση του Φρανσουά Ολάντ που δεν διέψευσε τις πληροφορίες για το μυστικό δεσμό, αλλά έκανε λόγο για παραβίαση της ιδιωτικής του ζωής, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφύγει στη δικαιοσύνη, όπως αναφέρει δημοσίευμα σαββατιάτικης εφημερίδας.

«Όταν το Closer είχε δημοσιεύσει τις πρώτες φωτογραφίες του Φρανσουά Ολάντ με την Βαλερί Τριερβελέρ, το 2012, ο Γάλλος Πρόεδρος είχε ζητήσει την απόσυρση της έντυπης έκδοσης του περιοδικού από τα περίπτερα χωρίς ωστόσο να το καταφέρει. Αυτήν την φορά η προεδρία δεν έκανε το ίδιο. Το να επιτύχει την απόσυρση ενός περιοδικού από τα περίπτερα είναι εξαιρετικά σπάνιο, γίνεται στην περίπτωση της διατάραξης της δημόσιας τάξης» υπενθύμισε η Πιό.

Επισήμως ο αρχηγός του γαλλικού κράτους, ηλικίας 59 ετών, διατηρεί σχέση με τη δημοσιογράφο Βαλερί Τριερβελέρ, ενώ για καιρό συζούσε με την πρώην υποψήφια του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, με την οποία έχουν τέσσερα παιδιά.

Το 2012 η ηθοποιός είχε συμμετάσχει σε ένα προεκλογικό σποτ του Φρανσουά Ολάντ στο οποίο χαρακτήριζε τότε τον υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές έναν άνθρωπο «ταπεινό», «αξιοθαύμαστο» και «πραγματικά πρόθυμο να ακούσει τον άλλο».