ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ένας Ελληνοαμερικανός στη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στο Όσλο

ΗΠΑ: Ένας Ελληνοαμερικανός στη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στο Όσλο

Ένας Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας, ο Γιώργος Τσούνης, που ζει μόνιμα στο Λονγκ 'Αιλαντ της Νέας Υόρκης, κατέθεσε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, της οποίας πρόεδρος είναι ο Ρόμπερτ Μενέντεζ, για να είναι ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στο Όσλο της Νορβηγίας, μετά από πρόταση του προέδρου Ομπάμα.

Η ακρόαση στην αρμόδια Επιτροπή έγινε την Πέμπτη το απόγευμα, παρουσία ομογενών φίλων και συνεργατών του.

Ο κ. Τσούνης είναι ενεργό μέλος της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και στις 30 Μαρτίου θα είναι τελετάρχης της ελληνικής παρέλασης στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν, μαζί με το Δημοκρατικό γερουσιαστή, Τσαρλς Σούμερ.

Ο κ. Τσούνης έχει τιμηθεί από την Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής και σε παλαιότερη δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είχε αναφέρει ότι η Ουάσιγκτον θα πρέπει να συμβάλει με κάθε τρόπο για να αποκατασταθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κύπρο και για να αποχωρήσουν από το νησί τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα.

Ο κ. Τσούνης έχει συνδράμει οικονομικά στις προεκλογικές εκστρατείες στελεχών του Δημοκρατικού κόμματος και διατηρεί στενή συνεργασία για τα ελληνικά ζητήματα με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Κατά την ακρόασή του στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, ο γερουσιαστής Σούμερ, μιλώντας για τον προτεινόμενο στη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στο Όσλο, ανέφερε ότι αντιπροσωπεύει «μια πραγματική ιστορία του αμερικανικού ονείρου», κάνοντας ειδική μνεία στο γεγονός ότι ο κ. Τσούνης δεν ξέχασε την καταγωγή και την πολιτιστική κληρονομιά του.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσούνης αναφέρθηκε στους αγώνες των γονέων του για να προσφέρουν στα παιδιά τους μια καλύτερη ζωή από τη δικιά τους, για να τα μορφώσουν και να τα διδάξουν τις αξίες της οικογένειας, της πατρίδας και της θρησκείας.
Ο Γιώργος Τσούνης δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον ξενοδοχειακό χώρο και σε άλλους επιχειρηματικούς κλάδους, όπως στον κτηματομεσιτικό. Παράλληλα με τις επαγγελματικές δραστηριότητές του, λαμβάνει μέρος σε προσπάθειες ομογενειακών φορέων για την προώθηση και προβολή θεμάτων του Ελληνισμού.

Ρoή Ειδήσεων