Δύο ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας έπληξαν περιοχές στο Νότιο Ισραήλ

Δύο ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας έπληξαν περιοχές στο Νότιο Ισραήλ

Δυο ρουκέτες εκτοξεύτηκαν την Πέμπτη από τη Γάζα εναντίον του Νοτίου Ισραήλ, χωρίς να προκαλέσουν σημαντικές ζημιές ή θύματα, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Ο πρώτος πύραυλος εξερράγη αργά χθες το βράδυ σε ακατοίκητη περιοχή στην πόλη Εσκχόλ ενώ δεύτερος εξερράγη επίσης σε ανοιχτό χώρο κοντά στην πόλη Ασκελόν. Ο ισραηλινός στρατός δεν επιβεβαίωσε τις αρχικές αναφορές μέσων ενημέρωσης ότι οι πύραυλοι αναχαιτίσθηκαν από το αμυντικό αντιπυραυλικό σύστημα με την επωνυμία Iran Dome Ο πολλαπλασιασμός των ισραηλινών επιδρομών από τη μια πλευρά και των επιθέσεων με ρουκέτες από την άλλη καθώς και τα συνοριακά επεισόδια των τελευταίων εβδομάδων ενέχουν την πιθανότητα μιας σημαντικής νέας αντιπαράθεσης μεταξύ του Ισραήλ και της ισλαμικής Χαμάς που κατέχει την εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας.

rouketa

Τον Ιανουάριο του 2014 τουλάχιστον 28 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα προς το Ισραήλ, ένας αριθμός που είναι ίσος με τον συνολικό αριθμό ρουκετών που εκτοξεύτηκαν κατά του Ισραήλ τους προηγούμενους τέσσερις μήνες, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό. Το Ισραήλ θεωρεί υπεύθυνη τη Χαμάς για τις εκτοξεύσεις ρουκετών από τότε που ανέλαβε την εξουσία στη Γάζα το 2007.

Διαβάστε επίσης:

Τρεις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές τα ξημερώματα στη Γάζα