Ιράκ: Εννέα άνθρωποι βρέθηκαν δολοφονημένοι

Ιράκ: Εννέα άνθρωποι βρέθηκαν δολοφονημένοι

Εννιά άνθρωποι βρέθηκαν δολοφονημένοι σήμερα στο Ιράκ, περιλαμβανομένων έξι αστυνομικών οι οποίοι έγιναν στόχος εξαιτίας του θρησκεύματός τους, σύμφωνα με ιατρικές πηγές και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.


Οι νέες επιθέσεις σημειώθηκαν στην επαρχία Σαλαχεντίν, βόρεια της Βαγδάτης, καθώς η χώρα είναι αντιμέτωπη με ένα από τα πιο πολύνεκρα κύματα βίας της πρόσφατης ιστορίας της, από τις αρχές του 2013.

Στην πόλη Τουζ Χουρμάτου, στην οποία ζουν διάφορες κοινότητες, αντάρτες —οι οποίοι στην μεγάλη πλειονότητά τους είναι σουνίτες— περικύκλωσαν ένα καταυλισμό της αστυνομίας και συγκέντρωσαν έξι αστυνομικούς πριν τους εκτελέσουν. Οι δράστες ρώτησαν τους αστυνομικούς ποιο ήταν το θρήσκευμά τους πριν τους δολοφονήσουν.

Οι άνθρωποι του νόμου, σιίτες Τουρκομάνοι, είπαν ότι ήταν σουνίτες για να σώσουν τη ζωή τους, αλλά οι αντάρτες τους ανάγκασαν να προσευχηθούν και κατάλαβαν ότι είναι σιίτες, είπε μια πηγή στην περιοχή που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμη.

Εξάλλου στην Μπάιτζι, βρέθηκαν τα κεφάλια τριών ανδρών σε μια αγορά της πόλης, όπως δήλωσαν δύο στελέχη της αστυνομίας. Τα θύματα, ένα ηγετικό στέλεχος μιας παραστρατιωτικής ομάδας η οποία μάχεται εναντίον της αλ Κάιντα, ο γιος του και ένας εξάδελφός του, είχαν απαχθεί αργά την Πέμπτη κοντά στην πρωτεύουσα της επαρχίας, την Τικρίτ.
Τα μέλη των ομάδων της Σάχουα, που μάχεται εναντίον του εξτρεμιστικού δικτύου, γίνονται πολύ συχνά στόχος των σουνιτών ανταρτών, που τα θεωρούν προδότες.
Τους τελευταίους μήνες το επίπεδο της βίας στο Ιράκ χαρακτηρίζεται συγκρίσιμο με εκείνο του 2008, γεγονός που εντείνει τους φόβους ότι η χώρα βυθίζεται ξανά σε μια θρησκευτικού χαρακτήρα εμφύλια σύρραξη, όπως την περίοδο 2006-2007.