Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο «απέλασε» το CNN

Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο «απέλασε» το CNN

Πράξη έγινε η απειλή του προέδρου Νικολάς Μαδούρο ότι θα εκδιώξει το CNN εάν δεν «διορθώσει» την «εχθρική [προς αυτόν] κάλυψη» των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, καθώς το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής ότι η Βενεζουέλα ανακάλεσε ή αρνήθηκε τις διαπιστεύσεις και τη βίζα σε δημοσιογράφους του.

«Θέλουν να δείξουν στον κόσμο ότι υπάρχει εμφύλιος πόλεμος στη Βενεζουέλα» δήλωνε ο Νικολάς Μαδούρο σε ομιλία του την Πέμπτη βάζοντας στο στόχαστρό του το CNN.

«Αυτό που δεν δείχνει το CNN είναι οι άνθρωποι να εργάζονται, να μελετούν, να χτίζουν μία πατρίδα» ανέφερε καταγγέλλοντας «πολεμική προπαγάνδα». Μίλησε για «εχθρική κάλυψη» των γεγονότων στη Βενεζουέλα, διαμηνύοντας: «Εάν δεν διορθωθούν, έξω από τη Βενεζουέλα, CNN έξω». Και το πλήθος που τον άκουγε επαναλάμβανε «fuera!».

Λίγες ώρες αργότερα κυβερνητικοί αξιωματούχοι ειδοποίησαν επτά δημοσιογράφους του CNN International και CNN Español ότι η δημοσιογραφική τους διαπίστευση έχει ανακληθεί ή απορριφθεί. Αποστολές του CNN εκτός Βενεζουέλας ενημερώθηκαν να κλείσουν πτήσεις επιστροφής στην έδρα τους.