Πολύνεκρη έκρηξη βόμβας στο Αφγανιστάν

Πολύνεκρη έκρηξη βόμβας στο Αφγανιστάν

Τουλάχιστον 10 άμαχοι σκοτώθηκαν και 39 τραυματίστηκαν σε επίθεση βομβιστή-καμικάζι μπροστά σε ένα ξενοδοχείο στο νοτιοδυτικό Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.


Ο Ματιουλάχ Χαν, επικεφαλής της αστυνομίας στην επαρχία Ουρουζγκάν, δεν ήταν σε θέση να εκτιμήσει ποιος ή τι ήταν ο στόχος της επίθεσης αυτής στην Τιρινκότ, την πρωτεύουσα της Ουρουζγκάν.

Οι περισσότεροι από όσους βρίσκονταν μπροστά στο ξενοδοχείο όταν ο βομβιστής ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί ήταν άμαχοι, πρόσθεσε ο αξιωματικός αυτός της αφγανικής αστυνομίας.

Χθες, τρεις Αφγανοί σπουδαστές σκοτώθηκαν όταν πυροδοτήθηκε μια βόμβα κρυμμένη σε μια μοτοσικλέτα σταθμευμένη μπροστά στη σχολή τους στο νότιο Αφγανιστάν, όπως δήλωσε ένας αξιωματούχος.

Άλλοι τρεις σπουδαστές τραυματίστηκαν από την έκρηξη στην περιοχή Μάρτζα, δήλωσε ο Όμαρ Ζουάκ, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Χελμάντ. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα θύματα ήταν 20 ως 21 ετών.

Δεν υπήρξε ανάληψη της ευθύνης για καμιά από τις δύο επιθέσεις, πάντως οι Αφγανοί Ταλιμπάν έχουν εξαπολύσει μια σειρά αιματηρών επιθέσεων τους τελευταίους μήνες, αντίθετα με ό,τι συνέβαινε τους προηγούμενους χειμώνες, όταν οι ενέργειες των Ταλιμπάν διακόπτονταν εξαιτίας του ψύχους.

Το κίνημα αυτό είχε διαμηνύσει ότι θα συνέχιζε τις επιχειρήσεις των μαχητών του καθ' όλη την διάρκεια του χειμώνα, κυρίως εξαιτίας του γεγονότος ότι την 5η Απριλίου διεξάγονται προεδρικές εκλογές.

Την Κυριακή μια έφοδος που εξαπέλυσαν εκατοντάδες μαχητές των Ταλιμπάν τους επέτρεψε να καταλάβουν ένα φυλάκιο του στρατού του Αφγανιστάν στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Οι αντάρτες σκότωσαν 21 Αφγανούς στρατιωτικούς. Επρόκειτο για μια από τις πιο αιματηρές επιθέσεις των τελευταίων μηνών.