Ιράκ: Μακελειό με 42 νεκρούς και 51 τραυματίες

Ιράκ: Μακελειό με 42 νεκρούς και 51 τραυματίες

Τουλάχιστον 42 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ιράκ την Πέμπτη, σε βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Η πιο αιματηρή σημειώθηκε στη συνοικία Σαντρ Σίτι της Βαγδάτης, όπου μια μοτοσικλέτα παγιδευμένη με εκρηκτικά ανατινάχτηκε σε μια μάντρα με μεταχειρισμένα οχήματα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, την ώρα εκείνη στο σημείο βρίσκονταν πλήθος κόσμου κυρίως νεαροί άνδρες.

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 51 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, τραυματιοφορείς και ιατρούς. Δεκάδες πολίτες έσπευσαν στην αγορά ανάστατοι για να μάθουν την τύχη οικείων τους. Δεν υπήρξε ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση, αλλά συνήθως η ευθύνη για τις επιθέσεις εναντίον σιιτών επιρρίπτεται από τις αρχές στο σουνιτικό κίνημα Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε (ΙΚΙΛ), μια οργάνωση που συνδέεται με την αλ Κάιντα.

Δύο ακόμη χωριστές βομβιστικές επιθέσεις σε σιιτικές συνοικίες της Βαγδάτης στοίχισαν τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους που επέβαιναν σε δύο μίνιμπας.

Στη Μουσαάντα, μια σουνιτική συνοικία στα βόρεια της Βαγδάτης, ένας βομβιστής-καμικάζι έριξε το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο που οδηγούσε πάνω σε ένα σημείο ελέγχου σκοτώνοντας τρεις στρατιωτικούς και τραυματίζοντας έξι ακόμη.

Στην επαρχία Σαλαχουντίν, μια βόμβα έπληξε ένα σημείο ελέγχου που επάνδρωναν μέλη μιας σουνιτικής παραστρατιωτικής ομάδας που πρόσκειται στην κυβέρνηση, με αποτέλεσμα δύο μέλη της να σκοτωθούν και τέσσερα να τραυματιστούν.

Στην Τουζ Χουρμάτου, μια βόμβα εξερράγη σε μια υπαίθρια αγορά στην οποία συχνάζουν σιίτες Τουρκομάνοι, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 11.