ΚΟΣΜΟΣ

Με αλλαγή στάσης στο θέμα των πυρηνικών του Ιράν προειδοποιεί η Ρωσία

Με αλλαγή στάσης στο θέμα των πυρηνικών του Ιράν προειδοποιεί η Ρωσία

Ρωσία προειδοποίησε την Τετάρτη ότι οι ευρωπαϊκές και αμερικανικές πιέσεις που της ασκούνται εξ αιτίας της προσάρτησης της Κριμαίας θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη θέση της στο πλαίσιο των συζητήσεων σχετικά με το ιρανικό πυρηνικό ζήτημα.


«Εμείς δεν θα χρησιμοποιήσουμε αυτές τις συζητήσεις ως στοιχείο ενός συνολικού ανταγωνισμού » δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Ριαμπκόφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax. «Σε τελική ανάλυση όμως η επιλογή και οι αποφάσεις αφορούν τους φίλους μας στην Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες », ανέφερε ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών . «Η θετική έκβαση των συζητήσεων αυτών εξαρτάται από αυτούς, καθώς και κατά πόσον ή όχι θα πάρουμε το δρόμο της αντεκδίκησης», πρόσθεσε.

«Η επιλογή είναι εξ ολοκλήρου στα δικά τους χέρια όχι στα δικά μας», κατέληξε ο Ριαμπκόφ από τη Βιέννη, όπου διεξάγονται νέες διαπραγματεύσεις μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων και του Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

«Είχαμε σημαντικές και χρήσιμες συζητήσεις», διαβεβαίωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον , η οποία ηγείται των διαπραγματεύσεων εξ ονόματος της ομάδας των 5 +1 (ΗΠΑ, Ρωσία , Κίνα, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία) μετά τις νέες διπλωματικές επαφές με την ιρανική αντιπροσωπεία υπό τον υπουργό Εξωτερικών Μοχάμεντ Ζαρίφ.

Διαβάστε επίσης:

Απομακρύνει τα στρατεύματά της από την Κριμαία η Ουκρανία

Η Ρωσία θα αντιδράσει στις αμερικανικές κυρώσεις

Ρωσία: Η Μόσχα θα καλύψει το δημοσιονομικό έλλειμμα της Κριμαίας