ΚΟΣΜΟΣ

Αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα από ισραηλινά μαχητικά

Αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα από ισραηλινά μαχητικά

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν μια σειρά από επιθέσεις σε διαφορετικούς στόχους στη Λωρίδα της Γάζας τα ξημερώματα της Κυριακής, εις απάντηση σε ένα πύραυλο που έπεσε το Σάββατο στο έδαφος του Ισραήλ.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ακούστηκε μια σειρά εκρήξεων στα βόρεια και τα νότια της Λωρίδας της Γάζας, καθώς τα ισραηλινά αεροσκάφη πετούσαν πάνω από την περιοχή, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.

Αξιωματούχοι της Χαμάς δήλωσαν ότι τέσσερις διαδοχικές αεροπορικές επιδρομές χτύπησαν περιοχές όπου πραγματοποιούνται εκπαιδεύσεις.

Ο Ασράφ αλ Κέντρα, εκπρόσωπος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης του υπουργείου Υγείας της Γάζας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί μετά τις διαδοχικές αεροπορικές επιδρομές.

Το Σάββατο, άγνωστοι μαχητές εκτόξευσαν μία ρουκέτα από τη Λωρίδα της Γάζας προς το νότιο Ισραήλ. Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης δεν σημειώθηκαν ζημιές ή τραυματισμοί.

Την Πέμπτη, το Ισραήλ πραγματοποίησε δέκα διαδοχικές αεροπορικές επιδρομές σε στρατιωτικές θέσεις στη Γάζα, εις αντίποινα για τις τέσσερις ρουκέτες που είχαν εκτοξευτεί νωρίτερα στο Ισραήλ.