ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Ζευγάρι χριστιανών καταδικάστηκε σε θάνατο

Πακιστάν: Ζευγάρι χριστιανών καταδικάστηκε σε θάνατο

Σε θάνατο καταδικάστηκε ένα ζευγάρι χριστιανών από το Παικστάν, καθώς κρίθηκε ένοχο για βλασφημία μετά τη δήθεν αποστολή - προσβλητικού για τον Μωάμεθ - μηνύματος!

Τον Shafqat Emmanuel και τη Shagufta Kausar κατήγγειλε στις Αρχές ο… αποδέκτης του μηνύματος, που δεν ήταν άλλος από τον ιμάμη του τοπικού τζαμιού, τον περασμένο Ιούλιο.

Ο δικηγόρος του ζευγαριού τόνισε στο BBC ότι θα ασκήσει έφεση καθώς η δίκη ήταν άδικη, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην περιοχή Gojra του Punjab, όπου έλαβε χώρα το περιστατικό, εστιάζοντας στο… βίαιο παρελθόν της.

Στη συγκεκριμένη περιοχή, το 2009, έχασαν τη ζωή τους οκτώ χριστιανοί, αφού κάηκαν 40 σπίτια και μία χριστιανική εκκλησία, μετά από φημολογούμενη βεβήλωση του Κορανίου…

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι πολλές οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν ξεσηκωθεί, καθώς το ποσοστό χριστιανών που καταδικάζεται για βεβήλωση ή βλασφημία στο Πακιστάν έχει αυξηθεί επικίνδυνα. Νωπές είναι άλλωστε οι μνήμες από τη σύλληψη νεαρού κοριτσιού το 2012 που προκάλεσε διεθνή κατακραυγή. Αφού κρατήθηκε σε φυλακές υψίστης ασφαλείας για αρκετές εβδομάδες, αφέθηκε ελεύθερη, καταφεύγοντας ακολούθως με την οικογένεια της στον Καναδά.

Διαβάστε ακόμα:

Σουηδία: Άκουγε να μιλούν για τη δωρεά των οργάνων του, ενώ…