ΚΟΣΜΟΣ

Χιλή: Πυρκαγιά κατέστρεψε 100 σπίτια στο λιμάνι Βαλπαραΐσο

Χιλή: Πυρκαγιά κατέστρεψε 100 σπίτια στο λιμάνι Βαλπαραΐσο

Πυρκαγιά που ενισχύεται από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στις ακτές του Ειρηνικού εκδηλώθηκε χθες, Σάββατο, σε τμήματα του λιμανιού Βαλπαραΐσο της Χιλής, καταστρέφοντας τουλάχιστον 100 κατοικίες και προκαλώντας την απομάκρυνση χιλιάδων κατοίκων καθώς οι αρχές μάχονταν με τις φλόγες.

Κοντά στον τόπο της πυρκαγιάς μπορούσε κανείς να δει ανθρώπους που έφεραν μικρά τραύματα, αλλά δεν αναφέρθηκαν νεκροί και δεν πρόκειται να επηρασθούν οι εξαγωγές της χώρας που είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός χαλκού στον κόσμο.

Οι συνοικίες Λα Κρους και Λας Κάνιας είναι μεταξύ αυτών που επλήγησαν περισσότερο από την πυρκαγιά. Πληρώματα ασθενοφόρων περιέθαλπαν κατοίκους που είχαν εισπνεύσει καπνό, καθώς οι πυρκαγιά επεκτεινόταν στο ένα τετράγωνο μετά το άλλο.

"Ο καιρός περιπλέκει την κατάσταση", δήλωσε προς δημοσιογράφους ο αξιωματούχος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης Γκιγέρμο ντε λα Μάσα. "Ο άνεμος δεν είναι ευνοϊκός. Η απομάκρυνση των κατοίκων είναι η πρώτη προτεραιότητά μας, παράλληλα με τον έλεγχο της πυρκαγιάς".

Διαβάστε επίσης:
Στις φλόγες εργοστάσιο στην περιοχή του Ρέντη