ΚΟΣΜΟΣ

Κένυα: Νέες θανατηφόρες εκρήξεις στο Ναϊρόμπι

Κένυα: Νέες θανατηφόρες εκρήξεις στο Ναϊρόμπι

Δύο θανατηφόρες εκρήξεις έπληξαν ισάριθμα λεωφορεία την ώρα που κινούνταν κατά μήκος ενός αυτοκινητοδρόμου με μεγάλη κίνηση στο Ναϊρόμπι, σύμφωνα με κενυατικά ΜΜΕ.

Όπως επιβεβαίωσε μάλιστα η αστυνομία της Κένυας, αλλά και η κενυατική Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, υπάρχουν θύματα, ωστόσο προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμος κάποιος απολογισμός.

Παράλληλα, δεν έχει υπάρξει ως τώρα ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις, οι οποίες σημειώθηκαν στον αυτοκινητόδρομο Τίκα, στο βορειοανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως η κυβέρνηση της Κένυας έχει κατηγορήσει για επιθέσεις αυτού του είδους την οργάνωση αλ Σεμπάαμπ της Σομαλίας, η οποία συνδέεται με την αλ Κάιντα. Η πιο αιματηρή από αυτές τις επιθέσεις είχε σημειωθεί τον Σεπτέμβριο του 2013 στο εμπορικό κέντρο Westgate, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 67 άνθρωποι.

Το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου στο οποίο σημειώθηκαν οι εκρήξεις έχει αποκλειστεί από την αστυνομία, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Υπενθυμίζεται τέλος, ότι το Σάββατο (3/5) τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν άγνωστοι πέταξαν μια χειροβομβίδα σε έναν σταθμό λεωφορείων στη Μομπάσα, ενώ μια ακόμη έκρηξη βόμβας, χωρίς θύματα, σημειώθηκε σε πολυτελές ξενοδοχείο σε μια ακτή της παραθαλάσσιας της πόλης.

Διαβάστε ακόμα:

Κένυα: Εκρήξεις με νεκρούς στη Μομπάσα