ΚΟΣΜΟΣ

Κένυα: Τρεις οι νεκροί, 20 οι σοβαρά τραυματίες

Κένυα: Τρεις οι νεκροί, 20 οι σοβαρά τραυματίες

Αυξάνονται τόσο ο αριθμός των θυμάτων όσο και αυτός των τραυματιών στην Κένυα, από τις εκρήξεις που έπληξαν δύο λεωφορεία σε αυτοκινητόδρομο του Ναϊρόμπι.

«Μέχρι στιγμής τρεις άνθρωποι έχει επιβεβαιωθεί ότι είναι νεκροί, ο ένας σκοτώθηκε επί τόπου και δύο απεβίωσαν στο νοσοκομείο. Ο οριστικός απολογισμός θα είναι γνωστός αργότερα απόψε ή αύριο, μόλις τον επαληθεύσουμε με όλα τα νοσοκομεία», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης του Ναϊρόμπι, στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κέντρου Αντιμετώπισης Καταστροφών της Κένυας που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, τουλάχιστον οι 20 από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύγχυση επικρατεί σχετικά με την αιτία των εκρήξεων. Σύμφωνα με ορισμένα ΜΜΕ της Κένυας, επρόκειτο για βόμβες που είχαν τοποθετηθεί μέσα στα λεωφορεία. Άλλες, ανεπιβεβαίωτες ακόμη, πληροφορίες έκαναν λόγο περί ρίψης ισχυρών χειροβομβίδων εναντίον των λεωφορείων στον αυτοκινητόδρομο Τίκα, περίπου 8 χλμ. βορειοανατολικά του κέντρου του Ναϊρόμπι.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε μια τεράστια τρύπα στο ένα από τα λεωφορεία, με το ταμπλό του οδηγού να είναι γεμάτο αίματα. Τηλεοπτικά δίκτυα της Κένυας μετέδωσαν εικόνες από το δεύτερο λεωφορείο, το οποίο επίσης είχε υποστεί μεγάλες ζημιές.

Διαβάστε επίσης:

Κένυα: Νέες θανατηφόρες εκρήξεις στο Ναϊρόμπι