ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ρωσικά μαχητικά πάνω από τις ακτές της Καλιφόρνια

ΗΠΑ: Ρωσικά μαχητικά πάνω από τις ακτές της Καλιφόρνια

Πάνω από τη νήσο Γκουάμ και τις ακτές της Καλιφόρνια εντόπισαν τα ραντάρ να πετούν ρωσικά αεροσκάφη, σύμφωνα με ανακοίνωση του επικεφαλής των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων στον Ειρηνικό και όπως μετέδωσε το Reuters.

Μάλιστα, ο αρχηγός των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων στον Ειρηνικό έδειξε κι ένα σλάιντ με ένα αμερικανικό μαχητικό F-15 να αναχαιτίζει ένα ρωσικό πάνω από τη νήσο Γκουάμ, με το ειδησεογραφικό πρακτορείο να κάνει λόγο για επίδειξη ρωσικής δύναμης, την ώρα που στην ανατολική Ουκρανία η κατάσταση παραμένει εκτός ελέγχου.

«Με τις κινήσεις αυτές η Μόσχα θέλει να επιδείξει τις ικανότητες της», υποστηρίζει ο Αμερικανός στρατηγός και προσθέτει πως η Ουάσινγκτον βρίσκεται σε επαγρύπνηση και στο πλαίσιο αυτής της ετοιμότητας, διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία.

Η κρίση στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον Αμερικανό πτέραρχο, έχει αυξήσει κατακόρυφα την ρωσική αεροπορική δραστηριότητα στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, σε μια επίδειξη δύναμης και συλλογής πληροφοριών από πλευράς Ρωσίας.

Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν στην δεξαμενή σκέψης «Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών» στην Ουάσιγκτον από τον ίδιο τον πτέραρχο.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν είχε ανακοινώσει το 2007 ότι η χώρα του θα συνεχίσει τις σχετικές εξορμήσεις, οι οποίες είχαν διακοπεί το 1992, μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.

Ο κ. Πούτιν είχε προχωρήσει στη σχετική ανακοίνωση κατά τη διάρκεια κοινής στρατιωτικής άσκησης με τις ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης:

Πούτιν: Πιθανή μετάβαση στην 70η επέτειο της Απόβασης στη Νορμανδία

Ουκρανία: Περισσότεροι από 30 νεκροί στο Σλαβιάνσκ