ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Ξεκληρίστηκε οικογένεια από έκρηξη

Αφγανιστάν: Ξεκληρίστηκε οικογένεια από έκρηξη

Τραγικό θάνατο από την έκρηξη ενός αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος πυροδοτήθηκε ενώ περνούσαν με το αυτοκίνητό τους από το σημείο που είχε τοποθετηθεί, βρήκαν εννιά μέλη της ίδιας οικογένειας στο δυτικό Αφγανιστάν.

Η οικογένεια κατευθυνόταν προς την περιοχή Σιντάντ, στην επαρχία Χεράτ, που βρίσκεται στα σύνορα με το Ιράν, όταν η βόμβα εξερράγη, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο κυβερνήτης της περιοχής, Αμπντούλ Χαμίντ Νουρί.

«Τα εννέα μέλη της ίδιας οικογένειας, δύο γυναίκες, πέντε παιδιά και δύο άνδρες, σκοτώθηκαν ακαριαία» από την έκρηξη, είπε ο ίδιος. Τον απολογισμό και τις συνθήκες της τραγωδίας επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης, Σάμεχ Ουάφα.

Την ευθύνη για την επίθεση δεν έχει μέχρι στιγμής αναλάβει καμία οργάνωση, ωστόσο οι αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί αποτελούν ένα από τα βασικά όπλα των Ταλιμπάν.

Αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί στοίχιζαν τη ζωή σε 962 ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους 1.928, μεταξύ του άμαχου πληθυσμού στο Αφγανιστάν το 2013, ενώ αποτελούν την κυριότερη αιτία θανάτου ή τραυματισμού πολιτών στη σύρραξη, σύμφωνα με μια έκθεση της αποστολής του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν (Unama).

Διαβάστε ακόμα:

Σκοτώθηκαν μέλη της αλ Κάιντα